DiakoniaDiakonia

Paradigmskifte för biståndet - varför är det så få som granskar?

Dela

Svenskt bistånd står inför en historisk förändring, regeringen talar om ett paradigmskifte. Men vad innebär det?

I samarbete med Mälardalens frilansklubb bjuder Act Svenska kyrkan och Diakonia in till ett kunskapsseminarium om det svenska biståndet. Förhoppningen är att du som journalist ska få nya verktyg att granska biståndet.

Regeringen vill se ett större fokus på handel och koppla det tydligare till svenska näringslivsintressen.  Målet för Sveriges bistånd är att stödja människor som lever i fattigdom och förtryck och att dessutom utgå från deras rättigheter. Går det att förena? 

I seminariet diskuteras de vanligaste myterna om biståndet, innehållet i reformagendan och vad ett förändrat bistånd får för konsekvenser för människor som lever i utsatthet.  

I samarbete med Mälardalens frilansklubb bjuder Act Svenska kyrkan och Diakonia in till ett kunskapsseminarium om det svenska biståndet. Förhoppningen är att du som journalist ska få nya verktyg att granska biståndet. 

Plats:
Sensus lokaler, Klara Södra kyrkogata 1, 111 52 Stockholm  

Tid: 
Klockan 9-10, den 14 september. Frukost servas 8.30-9. 

Medverkande:
Nils Resare, journalist. Varför är det viktigt att granska svenskt bistånd och hur gör man?  

Gunnel Axelsson Nycander, policyrådgivare för Act Svenska kyrkan. Hur kommer regeringens nya politik att förändra biståndet?  

Magnus Walan, senior policyrådgivare Diakonia. Hur ser det politiska spelet kring reformagendan ut? Lever regeringspartierna upp till sina tidigare löften om biståndet?  

Anmälan: 
Senast torsdag 7 september kl. 12 till media@diakonia.se  

Kontakt:
Annette Wallqvist, pressekreterare Diakonia, annette.wallqvist@diakonia.se  

Stefan Håkansson, pressekreterare Act Svenska kyrkan, stefan.hakansson@svenskakyrkan.se                                  

Nyckelord

Kontakter

Diakonia är en biståndsorganisation som bärs av kristna värderingar och arbetar tillsammans med lokala samarbetsorganisationer för en varaktig förändring för de mest utsatta människorna i världen.

Följ Diakonia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Diakonia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum