Expressen

David Lagercrantz ny kolumnist i Expressen

Dela

Författaren David Lagercrantz är ny kolumnist i Expressen. Han kommer att skriva varje lördag.
– Jag är glad att återvända till Expressen, säger han.

David Lagercrantz, foto: Olle Sporrong
David Lagercrantz, foto: Olle Sporrong

David Lagercrantz påbörjade sin yrkeskarriär som kriminalreporter på Expressen. Han bevakade några av de största mordfallen i Sverige under 80- och 90-talen, som trippelmordet i Åmsele. En spektakulär intervju med Ulf Lundell brukar också nämnas när hans år ska summeras.
Nu återvänder han till Expressen i rollen som kolumnist.
– Jag är helt makalöst nervös eftersom jag är författare och tycker att jag ska skriva på nivå. Och så vill jag hävda mig mot alla lysande kolumnister som skrivit i den här genren, säger han om det nya uppdraget.
Lagercrantz har skördat stora framgångar som författare. “Jag är Zlatan” tillhör en av Sveriges största boksuccéer någonsin, liksom hans tre böcker i Millenniumserien. Nu är Lagercrantz aktuell med andra delen i sin nya deckarserie.
På senare år har han också märkts för sitt engagemang i Svenska Pen.
– David Lagercrantz är en skarp intellektuell med ett osedvanligt levande språk och förmåga att nå ut. Det känns fantastiskt att få hans perspektiv på samtiden i Expressen, säger chefredaktör Klas Granström.
David Lagercrantz skriver sin första kolumn nästa vecka och sällar sig då till Expressens övriga skribentprofiler som Jonas Gardell, Valerie Kyeyune Backström, Cecilia Hagen och Jens Liljestrand.
Lagercrantz kommer att skriva på lördagar på sajt och i den tryckta tidningen.

Nyckelord

Om oss

Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00

www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

Kända profiler stärker Expressens livsstilsvarumärken och sajter27.11.2023 10:19:11 CET | Pressmeddelande

Några av Sveriges mest kända influencers blir nu nära knutna till Expressens livsstilsvarumärken och sajter. Isabella Löwengrip, Linda Lindorff och Magdalena Graaf och ett trettiotal namn inom mode, skönhet, mat, inredning och relationer. — Under det senaste året har featureverksamheten tagit stora digitala kliv framåt. Nu tar vi ett steg till och utvecklar samarbetet med de här starka profilerna, säger Bella Levy, chef för Inspiration

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum