Audi

Audi fortsätter leverera

Dela

Audi går mot strömmen och visar starka siffror på den svenska bilmarknaden. Under augusti levererades 1568 bilar, en ökning med hela 102,6 procent jämfört med föregående år. Även årets ackumulerade leveranser visar på framgång för märket med de fyra ringarna. Under januari–augusti levererades 11 497 bilar, en ökning med 40,3 procent jämfört med föregående år, detta i en totalmarknad som minskade med 0,4 procent.

Elbilen Audi Q4 e-tron accelerar i leveranser.     Foto: James Holm
Elbilen Audi Q4 e-tron accelerar i leveranser. Foto: James Holm Foto: James Holm

Audi har ökat starkt under året och visar rekordsiffror i leveranser enligt statistik från Mobility Sweden. Under augusti månad levererades 1568 bilar på den svenska marknaden, vilket gav en marknadsandel på 6,6 procent. Under de åtta första månaderna i år har hittills 11 497 Audi-bilar levererats, en ökning med 40,3 procent, vilket ger en marknadsandel på 6,3 procent.

- Enormt glädjande att vi nu kan leverera ordentligt med bilar och framförallt till alla kunder som väntat tålmodigt på sin bil. Våra leveranstider har kortats betydligt tack vare ökad produktion. I dagsläget är väntetiden ca 6 månader på de flesta av våra bilar och våra återförsäljare har dessutom fått hem lagerbilar för ännu snabbare leverans, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

Elbilen Audi Q4 e-tron dominerar och är den mest sålda modellen i programmet. Tillsammans med nya Q8 e-tron stod elbilarna för 44 procent av leveranserna under augusti. En andel som väntas fortsätta öka under de kommande åren då Audi står inför en elbilsoffensiv med många nya modeller, där kommande Audi Q6 e-tron är den första modellen på den nya PPE-plattformen. Audi har en tydlig elektrifieringsstrategi och kommer enbart tillverka elbilar från 2033.

Kontakter

Bilder

Om oss

Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,61 miljoner nya bilar 2022. Audi-koncernen omsatte 61,8 miljarder euro 2022 och har 87.000 medarbetare runt om i världen, varav ca 60.000 i Tyskland.  Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt med produktion i 16 anläggningar i 11 länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet. Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och Audi Sport GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Audi

Audi tar marknad. Ökat med 35 procent i år.1.12.2023 12:16:13 CET | Pressmeddelande

Audi är en av vinnarna på den svenska bilmarknaden hittills i år. Märket fortsätter leverera bilar och har ökat sin andel av den svenska bilmarknaden. Under november stod Audi för 6,2 procent av totalmarknaden med 1584 levererade bilar. Även årets ackumulerade siffror från Mobility Sweden visar på en ökning för märket med de fyra ringarna. Under januari-november ökade leveranserna med 35 procent jämfört med 2022.

Audi startar tillverkningen av elmotorer till Audi Q6 e-tron i Győr8.11.2023 14:40:36 CET | Pressmeddelande

I ungerska Győr inleds ett nytt kapitel när Audi börjar tillverka elmotorerna till Premium Platform Electric (PPE). Audi Q6 e-tron är den första modellen som kommer att använda sig av de nyutvecklade elmotorerna. I slutet av året planeras även för produktionsstarten av Audi Q6 e-tron Ingolstadt, där modellen blir den första elbilen som tillverkas vid huvudkontoret. Inför produktionsstarten har Audi även etablerat en egen batterimonteringsanläggning i Ingolstadt.

Ultimat möte mellan elektrifierade prototyper från Audi Sport1.11.2023 20:13:51 CET | Pressmeddelande

Ett möte mellan giganter och pionjärer inom motorsporten: Niofaldige Le Mans-vinnaren Tom Kristensen mötte upp med de tre förarna i Audis Dakar-team för att uppleva föregångarna som banade vägen för elektrifierade drivlinor. 2012 var Audi en av pionjärerna som började med elektrifiering inom racing med Audi R18 e-tron quattro i Le Mans. Därefter följde Formel E-bilen e-tron FE07 och Dakarrally-prototypen RS Q e-tron. Nyligen samlades pionjärerna tillsammans med de två konceptbilarna e-tron Vision Gran Turismo och S1 e-tron quattro Hoonitron under en dag för "e-tron on track".

Ännu en stark månad för Audi1.11.2023 09:35:53 CET | Pressmeddelande

Audi fortsätter leverera bilar och ökar marknadsandelarna på den svenska bilmarknaden. Under oktober var det all time high med 7,0 procents marknadsandel och 1 753 levererade bilar, en ökning med 23 procent jämfört med föregående år. Även årets ackumulerade siffror visar på avancemang för märket med de fyra ringarna. Under de tio första månaderna ökade leveranserna med 39 procent jämfört med 2022. Eldrivna Q4 e-tron har ökat med hela 96 procent under året och toppar försäljningen i Audi-programmet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum