Audi

Audi på bilsalongen IAA i München: Världspremiär för interiören i Q6 e-tron

Dela

Nedräkningen för Audis första elbil baserad på den nya PPE-plattformen (Premium Platform Electric) har påbörjats. Under Volkswagen-koncernens Media Night den 3:e september avtäcker Audi den revolutionerande förarmiljön och interiören i Q6 e-tron. Under mediadagen på IAA Mobility i München den 4:e september, kommer journalister att få ytterligare en möjlighet att lära känna interiören i den kommande Q6 e-tron serien.

Under Group Media Night visar Marc Lichte, chef för Audi Design, hur det senaste i Audis design-DNA, interiören i Audi Q6 e-tron, sätter människorna i centrum av bilen. Digitaliseringen är mer närvarande och samtidigt ett estetiskt designelement. Det nya konceptet är nästa steg i Audis transformation till uppkopplad premiumleverantör av elmobilitet.  Med den nya E3-elektronikarkitekturen i Audi Q6 e-tron integreras bilen sömlöst i kundens digitala ekosystem genom att erbjuda en ständigt uppdaterad och personlig infotainmentupplevelse.

Även under pressdagen den 4:e september kan journalister besöka mässcentret i Riem för att uppleva interiören i Audi Q6 e-tron, som visas upp i en kamouflerad förproduktionsmodell.  I Volkswagen-koncernens monter kommer utställningen dessutom ge en inblick i den tekniska plattformen för framtidens e-mobilitet hos Audi, inklusive en PPE-drivlina.  Oliver Blume, chef för VW-koncernen, och företagsledningen – i Audis fall nya VD:n Gernot Döllner och Hildegard Wortmann, Försäljnings- och Marknadsdirektör – kommer att presentera strategier och teknik för vägen mot en elektrisk framtid på koncernens presskonferens den 4 september kl. 09:10.

Från den 5 september kommer Audis publika utställlning på Wittelsbacherplatz i centrala München fokusera på märkets omfattande elbilsflotta. Där kommer Audi även att visa olika exempel på hur materialkretslopp kan implementeras i serieproduktion som en del av en cirkulär ekonomi. Besökarna kommer också att kunna titta närmare på eldrivna Audi activesphere concept – en 4-dörrars crossover-coupé för en aktiv livsstil. Paneldiskussioner om ämnen som hållbarhet och design, laddning och aerodynamik, digitalisering och prestanda samt provkörningar med eldrivna Audi-bilar är fler prov på de fyra ringarnas närvaro på IAA.

Kontakter

Om oss

Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,61 miljoner nya bilar 2022. Audi-koncernen omsatte 61,8 miljarder euro 2022 och har 87.000 medarbetare runt om i världen, varav ca 60.000 i Tyskland.  Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt med produktion i 16 anläggningar i 11 länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet. Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och Audi Sport GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Audi

Audi tar marknad. Ökat med 35 procent i år.1.12.2023 12:16:13 CET | Pressmeddelande

Audi är en av vinnarna på den svenska bilmarknaden hittills i år. Märket fortsätter leverera bilar och har ökat sin andel av den svenska bilmarknaden. Under november stod Audi för 6,2 procent av totalmarknaden med 1584 levererade bilar. Även årets ackumulerade siffror från Mobility Sweden visar på en ökning för märket med de fyra ringarna. Under januari-november ökade leveranserna med 35 procent jämfört med 2022.

Audi startar tillverkningen av elmotorer till Audi Q6 e-tron i Győr8.11.2023 14:40:36 CET | Pressmeddelande

I ungerska Győr inleds ett nytt kapitel när Audi börjar tillverka elmotorerna till Premium Platform Electric (PPE). Audi Q6 e-tron är den första modellen som kommer att använda sig av de nyutvecklade elmotorerna. I slutet av året planeras även för produktionsstarten av Audi Q6 e-tron Ingolstadt, där modellen blir den första elbilen som tillverkas vid huvudkontoret. Inför produktionsstarten har Audi även etablerat en egen batterimonteringsanläggning i Ingolstadt.

Ultimat möte mellan elektrifierade prototyper från Audi Sport1.11.2023 20:13:51 CET | Pressmeddelande

Ett möte mellan giganter och pionjärer inom motorsporten: Niofaldige Le Mans-vinnaren Tom Kristensen mötte upp med de tre förarna i Audis Dakar-team för att uppleva föregångarna som banade vägen för elektrifierade drivlinor. 2012 var Audi en av pionjärerna som började med elektrifiering inom racing med Audi R18 e-tron quattro i Le Mans. Därefter följde Formel E-bilen e-tron FE07 och Dakarrally-prototypen RS Q e-tron. Nyligen samlades pionjärerna tillsammans med de två konceptbilarna e-tron Vision Gran Turismo och S1 e-tron quattro Hoonitron under en dag för "e-tron on track".

Ännu en stark månad för Audi1.11.2023 09:35:53 CET | Pressmeddelande

Audi fortsätter leverera bilar och ökar marknadsandelarna på den svenska bilmarknaden. Under oktober var det all time high med 7,0 procents marknadsandel och 1 753 levererade bilar, en ökning med 23 procent jämfört med föregående år. Även årets ackumulerade siffror visar på avancemang för märket med de fyra ringarna. Under de tio första månaderna ökade leveranserna med 39 procent jämfört med 2022. Eldrivna Q4 e-tron har ökat med hela 96 procent under året och toppar försäljningen i Audi-programmet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum