Bookmark Förlag

Må bra av bröd med Brödrevolutionen

Dela

Idag kommer den uppdaterade nyutgåvan av ”Brödrevolutionen” (vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur). Mellan medicinska fakta, stämningsfulla bilder och intresseväckande intervjuer bjuder Erica Landin Löfving på recept från Sveriges bästa hantverksbagerier och stenkvarnar samt beskriver surdegens och fullkornets hälsofördelar.

Brödet var en naturlig del av människans kost i många tusen år, men det senaste århundradet har vi tappat bort vägen till hälsosamt bröd. I Brödrevolutionen hittar du förklaringen till varför många av oss mår dåligt av modernt bröd – och hur vi kan dra nytta av äldre bakmetoder och sädesslag för godare bröd och lyckligare magar. 

”Jag trodde att jag var glutenintolerant till dess att jag upptäckte surdeg och kulturspannmål”, säger författaren Erica Landin Löfving som är expert på hållbar livsmedelsproduktion, med magisterexamen inom medicinsk biologi. ”I Brödrevolutionen förklarar jag varför brödet, och gluten, inte är de hälsobovar de ibland utges för att vara och hur även den med känslig mage kan njuta av nybakat.”

Den nya utgåvan är uppdaterad med senaste rönen om kulturspannmålens hälsofördelar, inklusive kopplingen till ekologiskt och regenerativt jordbruk och nya spannmål. Boken förklarar också hur mjölet ska malas och degen jäsas samt bjuder på de bästa knepen för att lyckas med surdeg och fullkorn för optimal njutning. 

För fotografier står Henrik Kindgren.

För intervjuförfrågningar och recensionsexemplar, kontakta:

Kontakter

Bilder

Foto: Henrik Kindgren, Grafisk form: Anna Ågren och Louise Eriksson
Foto: Henrik Kindgren, Grafisk form: Anna Ågren och Louise Eriksson
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye