Må bra av bröd med Brödrevolutionen
Idag kommer den uppdaterade nyutgåvan av ”Brödrevolutionen” (vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur). Mellan medicinska fakta, stämningsfulla bilder och intresseväckande intervjuer bjuder Erica Landin Löfving på recept från Sveriges bästa hantverksbagerier och stenkvarnar samt beskriver surdegens och fullkornets hälsofördelar.

Brödet var en naturlig del av människans kost i många tusen år, men det senaste århundradet har vi tappat bort vägen till hälsosamt bröd. I Brödrevolutionen hittar du förklaringen till varför många av oss mår dåligt av modernt bröd – och hur vi kan dra nytta av äldre bakmetoder och sädesslag för godare bröd och lyckligare magar.
”Jag trodde att jag var glutenintolerant till dess att jag upptäckte surdeg och kulturspannmål”, säger författaren Erica Landin Löfving som är expert på hållbar livsmedelsproduktion, med magisterexamen inom medicinsk biologi. ”I Brödrevolutionen förklarar jag varför brödet, och gluten, inte är de hälsobovar de ibland utges för att vara och hur även den med känslig mage kan njuta av nybakat.”
Den nya utgåvan är uppdaterad med senaste rönen om kulturspannmålens hälsofördelar, inklusive kopplingen till ekologiskt och regenerativt jordbruk och nya spannmål. Boken förklarar också hur mjölet ska malas och degen jäsas samt bjuder på de bästa knepen för att lyckas med surdeg och fullkorn för optimal njutning.
För fotografier står Henrik Kindgren.
För intervjuförfrågningar och recensionsexemplar, kontakta:
Kontakter
Frida PåhlssonRedaktör
Tel:073-920 76 19frida.pahlsson@bookmarkforlag.seAnna Cecilia WeschkeFörläggare
Tel:070-873 82 38ac.weschke@bookmarkforlag.seBilder


Om oss
Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.
Följ Bookmark Förlag
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag
Metafiktion i ny thrillerserie av spänningsduon Moström & Dahl5.12.2023 12:50:35 CET | Pressmeddelande
Prisbelönta deckarprofilerna Jonas Moström och Arne Dahl går ihop i gemensam thrillersatsning. I vår släpps den första delen i nya serien True Fiction på Bookmark Förlag. Skaparen är en mästerlig metafiktiv thriller där författaren Tom Borg misstänks för det mord han själv skriver om.
”Den goda maten” och ”Kålkokbok” vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 20231.12.2023 15:16:07 CET | Pressmeddelande
Årets Svenska Måltidslitteratur 2023 har delats ut och bland vinnarna finns Den goda maten av Henrik Ennart och Charlotte Fredriksson samt Kålkokbok av Pelle Bergström, Martin Nordin och Victoria Nordström-Warolin.
Resan till det historiska OS-guldet i Tokyo skildras i ny bok14.11.2023 11:58:54 CET | Pressmeddelande
I förra veckan firades det olympiska hopplandslaget i samband med att boken Guldet av Henrik Johnsson släpptes. Boken skildrar ryttarna Henrik von Eckermanns, Malin Baryard-Johnssons och Peder Fredricsons historiska vinst i OS i Tokyo 2021.
Kvinnlig självständighetskamp i småländsk sekelskiftesskildring14.11.2023 09:59:44 CET | Pressmeddelande
I dag släpps Linda Edgarssons historiska roman Lundens hjärta, som utspelar sig i Småland under tidigt 1900-tal. Boken är en fristående uppföljare till Där vassen viker och handlar om sjuttonåriga Erika Skogs sökande efter sina rötter.
Lina Bengtsdotter kombinerar Djursholm med Sápmi i ny deckarserie9.11.2023 10:22:17 CET | Pressmeddelande
I vår släpper Lina Bengtsdotter den första boken i en ny deckarserie. I ”Korpen” konfronteras kriminalinspektör Sakka Pienni med ett mordfall i en av Sveriges rikaste förorter samtidigt som hon kämpar med sin psykiska hälsa och hemsökande minnen.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum