Göteborgs stift

Prata med biskop Susanne på Kungälvsmässan

Dela

Vad gör en biskop? Under Kungälvsmässan finns biskop Susanne på plats för att svara på allmänhetens frågor.

Biskop Susanne Rappmann gästar Kungälvsmässan. Foto: Kristin Lidell
Biskop Susanne Rappmann gästar Kungälvsmässan. Foto: Kristin Lidell

Kungälvsmässan pågår 7-9 september i Mimers Hus i Kungälv. Under fredagen 8 september gästar biskop Susanne Rappmann Svenska kyrkans, Equmeniakyrkans och Pingstkyrkans gemensamma monter.

15.00-16.00 finns möjlighet för den som vill att prata med biskop Susanne om vad det innebär att vara biskop, under vinjetten ”Prata med en biskop”.

– Det finns säkert en hel del funderingar kring vad en biskop egentligen gör, vad som ingår i uppdraget. Jag ser fram emot att få möta mässbesökarna och se om vi kan räta ut några frågetecken, säger biskop Susanne Rappmann.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum