Pressinbjudan: Restaurangelever från Maja Beskowgymnasiet deltar på Umeå Smakfestival 8-9 september

Dela

Fredag 8 september kl. 11 kommer elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Maja Beskowgymnasiet att delta i ”finalen” på en klimatsmart tävling som Vakin anordnat.

Vinnarna i tävlingen, en årskurs 6 klass från Hagaskolan, har komponerat klimatsmarta rätter för att minska matsvinnet. Restaurangeleverna kommer att hjälpa åk 6-eleverna att tillaga rätterna. Självklart blir det provsmakning också. Tävlingen arrangeras på stora scenen på Rådhustorget.

Lördag 9 september kl. 14 arrangeras en kockduell på stora scenen. Eleverna från Restaurang- och livsmedelsprogrammet som är indelade i 4 lag med 2 personer per lag, tävlar mot varandra. Eleverna har fått tänka lokalt, Norrland och huvudråvara abborre och ska kombinera en rätt av detta.

För mer information kontakta:
Nazim Imeri
Lärare, Maja Beskowgymnasiet
070-611 21 62
nazim.imeri@umea.se

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Satsning på mobilt operativt team ska stödja elever som riskerar skolmisslyckande14.12.2023 13:31:42 CET | Pressmeddelande

För- och grundskolenämnden får tre miljoner kronor extra i arbetet med att Umeå ska växa tryggt och säkert. Av dessa ska 1,7 miljoner kronor användas för att tillskapa ett mobilt operativt team i samverkan mellan skola, polis, socialtjänst och fritid. Teamets förebyggande arbete ska riktas till elever i årskurs 4–6 som riskerar att ha problematisk skolfrånvaro, låg måluppfyllelse och eventuellt normbrytande beteende. I förlängningen riskerar dessa elever att inte nå behörighet till gymnasiet.

Beslut om bidrag till fristående enheter och interkommunal ersättning14.12.2023 13:10:43 CET | Pressmeddelande

För- och grundskolenämnden har fattat beslut om 2024 års bidrag till fristående skolhuvudmän som bedriver förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola och fritidshem. Beräkningen av bidrag ska ske på lika villkor som kommunen tillämpar vid fördelning av resurser till den kommunala verksamheten. Nämnden har också fattat beslut om 2024 års interkommunala ersättning för barn som är folkbokförda i Umeå kommun, men som får sin utbildning i en annan kommun.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye