Svenska Brottningsförbundet

Svenska brottare redo för VM och OS-kval med fyra seedade brottare

Dela

Strålkastarna riktas mot Belgrad när svenska brottare gör sig redo att erövra världsscenen. I en utmaning som får pulserna att rusa och hjärtan att klappa i takt med spänningen, går det svenska brottningsteamet till kamp på det kommande Senior världsmästerskapet. De står inte bara inför chansen att erövra världsmästartitlar, utan även första steget på resan mot de eftertraktade Olympiska Spelen och det ser ljust ut för våra svenska brottare. 

Nyligen släppte United World Wrestling den preliminära seedningen inför världsmästerskapen 2023, och det gläder oss att meddela att Sverige kommer att ha fyra brottare som är seedade på detta världsmästerskap, vilket innebär att de är rankade topp-8 i sina respektive viktklasser.

Jonna Malmgren och Alex Kessidis är båda seedade som nummer tre i sina viktklasser, Johanna Lindborg samt Zakarias Berg är seedade som nummer åtta. 

En viktig fördel med seedningen är att de seedade brottarna kommer att lottas in sist, vilket innebär att de slipper eventuella kvalomgångar. Den poängbaserade seedningen grundar sig på placeringspoäng vid 2022 års världsmästerskap, 2023 års kontinentala mästerskap och 2023 års Ranking Series, som omfattar fyra tävlingar.

Världsmästerskapen i brottning äger rum från den 16-24 september 2023, och det är endast 11 dagar kvar till start.

 

Pressträff i Eskilstuna: 

Vi inbjuder också medierna till en pressträff i Eskilstuna, precis innan avresan till VM, pressträffen kommer att äga rum den 17 september kl 15:00. Eskilstuna är även den stad där precamp inför OS 2024 kommer att äga rum. Detta är en unik möjlighet att träffa och intervjua våra brottare och tränare innan de ger sig ut på den internationella scenen.

Det kommande Senior världsmästerskapet i brottning och OS-kvalet i Belgrad är inte bara en tävling, det är en möjlighet för svenska brottare att skriva historia och inspirera kommande generationer. Så låt oss tillsammans stå bakom dem och skicka våra bästa önskningar när de går in i arenan, redo att erövra världen och representera Sverige med stolthet. Det är en resa vi alla kan vara en del av och följa med spänning och hopp.

 

Anmälan till pressträffen görs till therese.persson@brottning.rf.se

Nyckelord

Kontakter

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum