Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Daniel Rickardsson klar som förbundskapten för paralandslaget

Dela

Nu är det klart att Daniel Rickardsson kliver in som förbundskapten för paralandslaget i längdskidor och skidskytte. 

– Parasport har en extra dimension som jag tycker är spännande, säger Rickardsson om sitt nya uppdrag. 

Den dubbla OS-guldmedaljören, Daniel Rickardsson, är klar som ny förbundskapten för svenska paralandslaget i längdskidor och skidskytte. Han ska leda landslaget tillsammans med Nina Jonsson som funnits med i ledarteamet runt laget sedan tidigare. 

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an det här uppdraget tillsammans med Nina. Det är en stor möjlighet för mig att utvecklas som ledare samtidigt som jag hoppas kunna hjälpa våra åkare att ta nästa steg i deras utveckling, säger Rickardsson. 

Rickardsson debuterade inom parasporten förra säsongen då han var guide till Zebastian Modin. Under den succéartade säsongen tog de bland annat fyra VM-medaljer på hemmaplan i Östersund. Nu väntar nya utmaningar för 41-åringen. 

– Det här blir en helt annan roll där jag ska utveckla hela laget. Parasport har en extra dimension som jag tycker är spännande, varje individ har särskilda förutsättningar vilket gör att du som ledare behöver vara kreativ och tänka i nya banor. Vi kommer jobba hårt för att hitta vägar för varje enskild aktiv som optimerar deras potential. 

Det nya uppdraget innebär att Rickardsson kommer ha rollen som förbundskapten i två olika landslag för säsongen 2023/2024. Dels för paralandslaget och dels för skidskytteförbundets juniorlandslag. 

– I juniorlandslaget har jag en mer utpräglad tränarroll medan den i paralandslaget är mer omfattande och övergripande. Jag kommer ta med mig bra saker från båda landslagen och ser en stor fördel i att kombinera de här rollerna. 

Niclas Grön, chef för Svenska Parasportförbundets elitverksamhet, är nöjd med att fortsätta samarbetet med Rickardsson. 

– Det finns få personer i Sverige som besitter Daniels kompetens. Han vet vad som krävs för att lyckas och besitter en extremt hög kompetens inom träningsoptimering. Jag är övertygad om att han, tillsammans med Nina, kommer ge varje åkare de bästa förutsättningarna för att lyckas.   

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023/2024. 

Önskas en individuell intervju, kontakta Elias Håkansson.
elias.hakansson@parasport.se
070-34 123 06 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Daniel Rickardsson är ny förbundskapten för svenska paralandslaget i längd och skidskytte.
Daniel Rickardsson är ny förbundskapten för svenska paralandslaget i längd och skidskytte.
Ladda ned bild

Parasport Sverige har rollen som både Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté och är ett av 72 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 11 idrotter.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Regeringen står bakom fortsatt arbete att få Paralympics och OS till Sverige 203012.11.2023 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges regering välkomnar att Sveriges Olympiska Kommitté, Sveriges Paralympiska Kommitté och Riksidrottsförbundet fortsätter undersöka möjligheterna att få arrangera vinter-OS och Paralympics i Sverige 2030. -Ett glädjande besked och ett viktigt besked. Nu kan vi gå vidare med vår kandidatur och som nation är vi bättre förberedda än någonsin tidigare, säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum