SBAB Bank

SBAB fortsätter att höja sparräntan

Dela

SBAB höjer sparräntan med 0,25 procentenheter för såväl privatkunder som för företag och bostadsrättsföreningar. Den höjda sparräntan gäller både nya och befintliga kunder. Förändringarna träder i kraft idag torsdag 7 september.

Det är SBAB:s ambition att ha en följsamhet mellan bolåneräntor, sparräntor och upplåningskostnader med hänsyn tagen till konkurrenssituationen. Som ett led i detta höjer SBAB nu sparräntan för samtliga kundkategorier; privatkunder, företag och bostadsrättsföreningar - med 0,25 procentenheter.

– Vi har kontinuerligt höjt sparräntan det senaste året och vill fortsätta att erbjuda konkurrenskraftiga räntor. I dessa tider med högt kostnadsläge är ett privatekonomiskt sparande extra viktigt. Med fria uttag utan bindningstid har SBAB ett mycket attraktivt sparerbjudande, särskilt i jämförelse med storbankerna, säger Mikael Inglander, VD, SBAB.

Privatkunder hos SBAB har fri flytträtt och fria uttag utan någon bindningstid. Insatta medel hos SBAB omfattas av den statliga insättningsgarantin, vilket innebär att sparbelopp upp till 1 050 000 kronor är skyddade av staten genom Riksgälden.

SBAB höjer inlåningsräntorna med 0,25 procentenheter för samtliga kundkategorier, enligt nedanstående tabell.

De nya räntorna börjar gälla 2023-09-07:

Kundkategori

Aktuell kundränta

Förändring

(procentenheter)

Ny kundränta

Privatkund

3,40 %

+0,25

3,65 %

Ftg & Brf 0-25 mnkr

3,00 %

+0,25

3,25 %

Ftg & Brf 25-50 mnkr

3,50 %

+0,25

3,75 %

Ftg & Brf 50-200 mnkr

3,50 %

+0,25

3,75 %

Besök gärna www.sbab.se för mer information om SBAB, bolån och sparande.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om SBAB

SBAB:s affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande samt andra tjänster till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Bostadssajten Booli, mäklarguiden Hittamäklare och boendeappen Boappa är en del av SBAB:s trygga och enkla tjänster för bolån och boendeekonomi utan krångel. Antal bolånekunder uppgår till 288 000 och 544 000 privatpersoner har sparkonto (per den 30 juni 2023). Antal medarbetare (FTE) är 889. SBAB prioriterar fyra av FN:s globala hållbarhetsmål (8, 11, 12 och 13) inom ramen för Agenda 2030. Målen utgör en integrerad del av SBAB:s hållbara styrmodell och dagliga arbete. Läs mer på: sbab.se, booli.se, hittamaklare.se, boappa.com, facebook.com/sbabbank, twitter.com/sbabbank, linkedin.com/company/sbab-bank

Följ SBAB Bank

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SBAB Bank

Bostadspriserna fortsatte ner i november2.12.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Bostadspriserna föll med 1,4 procent i november i Sverige som helhet. Därmed har bostadspriserna fallit tre månader i rad. Lägenhetspriserna föll med 0,7 procent och villapriserna med 1,8 procent. Störst var prisfallet på villor i Norra Sverige. Med beaktande av bland annat säsongspåverkan, indikerar trenden fortsatt fallande priser på både lägenheter och villor. Sedan bostadspriserna stod som högst förra våren har de fallit med sammanlagt knappt 15 procent; lägenhetspriserna med 10,5 procent och villapriserna med 17 procent. Man får gå tillbaka ända till 2015 för att hitta lika låga reala priser på lägenheter och till 2017 för villor. Detta visar SBAB Booli Housing Price Index (HPI) för november.

Flest tror på stillastående bostadspriser på ett års sikt1.12.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Optimismen om bostadsprisernas utveckling ökade något mellan årets tredje och fjärde kvartal, sett till skillnaden mellan hur många som tror på stigande respektive fallande bostadspriser på ett års sikt. 34 procent tror på stigande priser och 20 procent på fallande priser. Störst andel av de svarande tror dock på stillastående priser, vilket 37 procent gör. Resterande andel svarar ”vet ej”, vilket är en minskning från tidigare kvartal. Om elpriserna stiger tror 78 procent att det kan påverka bostadspriserna negativt, varav knappt 1/3 av dessa tror i hög grad. Detta visar SBAB:s mätning av drygt 1000 bostadsägares prisförväntningar (Housing Price Expectations – HPE) för årets fjärde kvartal.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum