AcadeMedia

Jubileumsdag för elever på Vittra Forsgläntan

Dela

Den 13 september firar alla för- och grundskolor inom Vittra 30 år. Vittra Forsgläntan i Kungsbacka är en av 25 skolor där eleverna förbereder sig för en händelserik dag. 

– Det ska bli roligt att få uppmärksamma och fira skolan tillsammans med våra elever och lärare. Jag är stolt över hur vi på Vittra Forsgläntan lever upp till visionen att vara en samhällsengagerad skola där alla elever kan utvecklas utifrån sina förutsättningar, säger Sandy Björnwall som är rektor på skolan i Kungsbacka. 

De två första förskolorna inom Vittra startade i Sollentuna 1993. Idag finns det 25 för- och grundskolor i södra och mellersta Sverige. Vittra Forsgläntan startade 2001 och skolan har idag elever från förskoleklass till årskurs 9. 

Först ut med individuella utvecklingsplaner

Det fanns från start ett starkt samhällsengagemang bland skolorna och en drivkraft att ge eleverna förutsättningar att vara med och bidra till ett hållbart demokratiskt samhälle. Vittras skolor var även först ut med individuella utvecklingsplaner för sina elever genom Vittraboken, något som senare blev en del av den svenska skollagen. 

Festligheter den 13 september

På onsdag kommer eleverna på Vittra Forsgläntan bland annat att arbeta utifrån FN:s globala mål och förbereda uppgifter inför den kommande FN-dagen. Det blir även en extra festlig lunch, musik och överraskningar för eleverna under dagen. 

Kontakta gärna rektor Sandy Björnwall på 073 642 40 68 för mer information eller för ett besök på skolan den 13 september.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Vittra grundades 1993 och består idag av 25 grundskolor varav 14 med integrerade förskolor. Skolorna har ett gemensamt samhällsengagemang och en pedagogisk inriktning som baseras på medvetet lärande, modig kultur och tydlig struktur. Sedan 2008 är Vittra en del av AcadeMedia.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum