Värmdö Kommun

Nytt avtal med kvinnojouren

Dela

Socialnämnden har beslutat om ett nytt IOP-avtal mellan kvinnojouren Värmdö/ Nacka och Värmdö kommun. Avtalet med kvinnojouren levererar långsiktiga planeringsförutsättningar.

  • Nu levererar vi ett mer långsiktigt avtal för att ge kvinnojouren bättre förutsättningar att kunna planera sin verksamhet som dagligen ger stöd åt våldsutsatta kvinnor och barn i Värmdö, säger Sam Assadi, Socialnämndens ordförande (S).

Socialnämnden ingick i slutet av 2021 en överenskommelse om sådant partnerskap, som gäller under perioden 1 januari 2022 – 31 december 2023. Kommunen ser att kvinnojourens verksamhet under nuvarande avtalsperiod utgjort ett värdefullt komplement till kommunens arbete för våldsutsatta kvinnor och deras barn. Det nya avtalet väntas gälla t.om. 31 december 2026.

  • Det är glädjande med en längre avtalstid mellan Värmdö Kommun och Kvinnojouren i Nacka/Värmdö. Vi ser fram emot detta fördjupade samarbete, då vi ser en ökad efterfrågan på våra tjänster, säger Kerstin Eklöf, ordförande för Kvinnojouren Nacka/Värmdö.

  • Det nya avtalet ger Värmdö kommun tillsammans med Kvinnojouren Nacka/Värmdö en stabil grund för att fortsätta vårt gemensamma och viktiga arbete med att stödja våldsutsatta kvinnor och barn. Jag ser fram emot ett fördjupat samarbete med Kvinnojouren Nacka/Värmdö och är glad över att kunna erbjuda ett långsiktigt stöd för dem som behöver det mest, avslutar Birgitta Zaar, chef individ-och familjeomsorgskontoret.

Fakta kvinnojouren:

Kvinnojouren Nacka Värmdö - Unizon (unizonjourer.se)

Kontakter

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 46 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Värmdö kommun framgångsrik i sin digitala transformation – Vidare i Sveriges DigitaliseringsKommun 202326.6.2023 12:13:35 CEST | Pressmeddelande

Värmdö kommun stoltserar med framgångar i arbetet med att bli en smartare och mer framtidssäker kommun. Genom att fokusera på det mänskliga perspektivet driver alla delar av kommunen en omfattande digital transformation som inte bara involverar teknik, utan även kompetensutveckling och kulturförändring. Resultatet har överträffat förväntningarna och har lett till betydande fördelar för invånare och verksamheter. Vi kallar det smartare Värmdö och nu är vi vidare i Sveriges digitaliseringskommun 2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum