Svenska Tennisförbundet

SVT sänder Davis Cup Finals med möjlig debut för Borg och Friberg

Dela

12-17 september gör världens 16 bästa nationer upp i slutspelet i Davis Cup.
Precis som förra året sänder SVT samtliga Sveriges gruppspelsmatcher i tennisens lag-VM.

Efter 3-1 segern inför fullsatta läktare hemma i Kungl. Tennishallen mot Bosnien-Hercegovina i februari spelar Sveriges herrlandslag Davis Cup Finals för tredje året i rad.

Världsfinalen inleds med gruppspel i fyra olika europeiska städer: Bologna, Manchester, Split och Valencia. Sverige spelar i Bologna och ställs mot Chile, fjolårsvinnaren Kanada och hemmanationen Italien.

Det väntas bli DC-debut i singel för Leo Borg eller Karl Friberg bakom rutinerade Elias Ymer på förstasingeln. Även dubbelspecialisterna André Göransson och Filip Bergevi är uttagna i det svenska laget.

Varje landskamp består av två singelmatcher och en dubbel. Åtta nationer, två från respektive grupp, går vidare till kvartsfinal och möjlig semifinal och final i Málaga den 21-26 november.

SVT sänder alla Sveriges matcher i SVT Play med möjlig sändning även i övriga kanaler. Kommentatorer är Johan Ejeborg och Magnus Gustafsson.

Sändningstider

Tisdag 12 september Sverige-Chile 15:00-21:00 SVT Play

Torsdag 14 september Sverige-Kanada 15:00-21:00 SVT Play

Söndag 17 september Sverige-Italien 15:00-21:00 SVT Play

Skulle matcherna pågå längre än 21:00 förlängs sändningen i SVT Play.

Nyckelord

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har över 120 000 medlemmar organiserade i sju regioner och drygt 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har över 14000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

Inget avancemang för tennisdamerna – föll mot Storbritannien12.11.2023 19:55:02 CET | Pressmeddelande

Storbritannien blev en för tuff uppgift för Sverige i playoff-mötet i Billie Jean King Cup. Efter 1–3 förlusten väntar fortsatt spel i grupp 1 nästa år. – Vi har haft en tydlig målsättning hela veckan och det är att vi skulle vinna den här matchen. När vi samlades inför matchen sa vi att vi skulle slutföra det vi kommit hit för. Tyvärr förlorade vi, men jag är samtidigt stolt över tjejernas insats, säger förbundskapten Johanna Larsson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum