Lidl Sverige

Emilia Ilke och Elin PK tolkar Lidl Sveriges Matriket i exklusiv posterkollektion

Dela

Tillsammans med konstnärerna Emilia Ilke och Elin PK släpper Lidl Sverige nu en exklusiv posterkollektion som illustrerar det nya varumärket Matriket. Under Matriket, som lanserades i våras, samlar Lidl utvalda varor från svenska gårdar och leverantörer. Kollektionen säljs i Lidls alla butiker med start den 14 september.

Kollektionen består av totalt fem motiv och kommer finnas tillgänglig i en begränsad upplaga i samtliga Lidl-butiker från och med den 14 september. Motiven är konstnärernas kreativa tolkningar av bland annat av köttbullar, lingonsylt, mjölk, skorpor och osten Ysta, samtliga är utvalda produkter från Matriket.

- Med lanseringen av vårt varumärke Matriket ville vi göra det enkelt för våra kunder runt om i landet att hitta bra svensk mat till ett lågt pris. Vi är stolta över att nu få presentera det här samarbetet med de talangfulla konstnärerna Emilia Ilke och Elin PK, säger Robert Stekovic, Inköps- och marknadsdirektör på Lidl Sverige.

Under våren 2023 introducerade Lidl Sverige sin storsatsning Matriket. Genom att samla över hundra svenska livsmedel under ett gemensamt varumärke ville livsmedelskedjan göra det enklare för konsumenter att hitta mat från svenska gårdar och leverantörer. Alla produkter som är en del i varumärket bär även på ”Från Sverige”-märkningen.

- Våra produkter från Matriket är redan ett naturligt inslag hos de svenska hushållen, men nu tar vi det ett steg längre genom att erbjuda våra kunder konst att hänga på väggarna. Det har varit otroligt att få arbeta med Emilia och Elin. Deras respektive stilar är unika och personliga samtidigt som de gifter sig bra med Matriket, säger Jenny Canborn Eenfeldt, PR-specialist på Lidl Sverige.  

Varje motiv från respektive konstnär kommer att kosta 149 kronor. Kollektionen finns i en begränsad upplaga och försäljningen pågår så länge lagret räcker.

Om Emilia Ilke

Emilia Ilke är en mångfacetterad konstnär vars främst arbetsmetod är collaget. I lekfulla bilder vrider och vänder hon på återkommande vardagsobjekt och enkla former såsom urnan, vasen och koppen. Emilias motiv för Matriket heter Mjölk och Skorpor.

Om Elin PK

Elin PK eller Elin Palmaer Karlsson som hon egentligen heter är en populär illustratör och grafisk formgivare från Göteborg. Hon skapar posters med explosiva kulörer med återkommande motiv av blommor, mat och drinkar. Elins Matriket-motiv heter: Frukost, Svensk sommar och Husman.  

Läs mer om posterkollektionen på: https://www.lidl.se/c/matriket-posters/s10027214

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Bilder

Länkar

Om oss

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum