Stångåstaden

Pressinbjudan – så lyckas vi hålla igång bostadsbyggandet i Linköping

Dela

I det nya kvarteret på Folkungavallen förbereds just nu grunden för byggnation av 75 nya lägenheter. Den 11 september bjuder Stångåstaden in media till en pressträff på Folkungavallen där vi berättar mer om hur vi håller igång bostadsbyggandet i Linköping. Medverkar på pressträffen gör representanter från Stångåstaden, ED bygg och Linköpings kommun.

Välkommen att delta:

Tid: Måndag den 11 september, klockan 11:00

Plats: Folkungavallen, Linköping samling vid torget intill Tinnerbäcksbadet (nya simhallen)

Anmälan: Anmäl dig i förväg till jessica.mattsson@stangastaden.se

I slutet av pressträffen finns möjlighet att ställa frågor.

Om bostäderna på Folkungavallen

Preliminär inflyttning är till sommaren 2025 och samtliga lägenheter kommer vara rökfria. Fastigheten kommer att klassas enligt miljöbyggnad silver, vilket bland annat innebär att de har en låg energianvändning, god ventilation och bra dagsljus. Huset kommer bland annat ha solceller på taken och ett modernt ventilationssystem vilket innebär att vi kan nyttjar värme och kyla i marken för att få en behaglig inomhustemperatur både under vintertid och sommartid.

Läs mer om Folkungavallen: stangastaden.se/nyproduktion/folkungavallen

Kontakter

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Byggkris i Sverige. Vad kan vi göra?27.2.2024 11:43:33 CET | Blogginlägg

Förutsättningarna för bostadsbyggande har på kort tid helt förändrats. Nästan alla drar i handbromsen just nu vilket leder till en överhängande risk för att vi får en förvärrad bostadsbrist i många städer om några år. Stångåstaden är ett av de bostadsbolag som lyckats hålla igång en hög produktionstakt. Det kan vi göra tack vare stark finansiell ställning, låg belåning och att vi verkar i en stark kommun. Men vi och alla andra städer behöver reformer och bättre förutsättningar för att vi ska klara av både bostadsförsörjning och nödvändiga renoveringar de kommande åren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye