Expressen

Linnea Lindquist ny ledarkolumnist i Expressen

Dela

Rektorn och skoldebattören Linnea Lindquist är ny fristående ledarkolumnist i Expressen.
– Jag retar mig på när företrädare för friskolelobbyn får kläcka ur sig sakfel som inte ifrågasätts eller korrigeras, säger hon.

Linnea Lindquist, foto: Olle Sporrong
Linnea Lindquist, foto: Olle Sporrong

Till vardags är Linnea Lindquist biträdande rektor på Hammarkullsskolan i Göteborg. Men de senaste åren har hon blivit känd som en påläst och engagerad skoldebattör.

Nu blir Linnea Lindquist fristående kolumnist på Expressens ledarsida.

– Skoldebatten är ofta förenklad, vilket jag kan förstå eftersom detaljer kan vara svåra att förklara. Men det är viktigt att skriva om det som är krångligt för att fler ska förstå hur omfattande problemen med skolmarknaden faktiskt är, säger hon.

Hon skriver också på två böcker om skolan.

– Linnea Lindquist erbjuder konkretion och saklighet i en av de viktigaste frågorna i Sverige i dag. Det känns mycket bra att Expressens läsare får ta del av hennes djupa kunskaper, säger Patrik Kronqvist, Expressens politiska redaktör.

Lindquists första text kommer i helgen och hon sällar sig då till ledarsidans övriga fristående kolumnister: Hanif Bali, Sofie Löwenmark, Gunnar Wetterberg och Ylva Nilsson.

Nyckelord

Kontakter

Patrik Kronqvist, politisk redaktör, patrik.kronqvist@expressen.se

Om oss

Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00

www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

Kända profiler stärker Expressens livsstilsvarumärken och sajter27.11.2023 10:19:11 CET | Pressmeddelande

Några av Sveriges mest kända influencers blir nu nära knutna till Expressens livsstilsvarumärken och sajter. Isabella Löwengrip, Linda Lindorff och Magdalena Graaf och ett trettiotal namn inom mode, skönhet, mat, inredning och relationer. — Under det senaste året har featureverksamheten tagit stora digitala kliv framåt. Nu tar vi ett steg till och utvecklar samarbetet med de här starka profilerna, säger Bella Levy, chef för Inspiration

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum