Göteborgs stift

Biskop Susanne, Glenn Hysén och Sissela Kyle porträtteras i ny bok

Dela

Biskop Susanne Rappmann, Ulla Skoog, Iwar Wiklander och Sven Wollter. Det är några av de personer som porträtteras av fotograf Lennart Nilsson i boken Göteborgsprofiler. Bokrelease och vernissage för en fotoutställning hålls i Göteborgs domkyrka 11 september.

Porträttfotograf Lennart Nilsson låter oss i boken Göteborgsprofiler möta en rad personer inom bland annat kultur, näringsliv och politik från Göteborg och Västsverige. Måndagen 11 september 18.00 hålls bokrelease och vernissage för en fotoutställning i Göteborgs domkyrka.

Porträtten skildrar personernas egenheter, med egna valda kläder och personliga föremål. Några av de medverkande är biskop Susanne Rappmann, Iwar Wiklander, Mustafa ”Musse” Mohamed, Sissela Kyle, Sven Wollter, Tomas von Brömssen, Ulla Skoog, Glenn Hysén och Viveca Lärn

– Projektet är en gammal dröm som jag burit på ett antal år innan jag kom igång för några år sedan, berättar Lennart Nilsson. Det som fascinerar mig är att alla personer som är fotograferade på liknande sätt, ändå visar så stora olikheter i kroppsspråk, kläder, händer och vad blicken kan berätta.

Lennart Nilsson är en prisbelönad porträttfotograf som varit verksam i nästan 50 år. Han har tilldelats flera priser både nationellt och internationellt, däribland ”Årets porträttfotograf”. Lennart har fotograferat flera av Sveriges viktigaste politiker, företagsledare och kulturpersonligheter.

Medverkar under måndagskvällen gör bland annat Britt-Marie Mattsson, Ann-Sofie Hermansson och Iwar Wiklander. För musiken står Magnus Rosén, bas och George Keczan, piano.

Utställningen i Göteborgs domkyrka visas under september månad. En utställning visas även under Fotografiska stråket på Bokmässan.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum