Ticket

Varmare breddgrader för weekendresor i höst

Dela

Att boka in en weekendresa under hösten är sen gammalt något många svenskar vill göra för att få miljöombyte och nya intryck. Vare sig det handlar om att shoppa och gå på musikal i London, njuta av sol och sangria i Barcelona, eller känna historiens vingslag i Rom. Ticket listar vilka städer som är svenskarnas weekendfavoriter.

Det mest populära weekendresmålet i år är London, som ersätter fjolårets vinnare Amsterdam. Andraplatsen intas av Barcelona, som ökat med 43 procent i bokningar och klättrat 6 placeringar, medan Rom kniper tredjeplatsen. London och Barcelona är två pulserande städer med en rik kultur och historia. London erbjuder ikoniska landmärken som Big Ben, Buckingham Palace och en mångfaldig matkultur. Barcelona lockar med Gaudís arkitektur, Sagrada Familia och pittoreska stränder. Båda städerna bjuder på fantastiska shoppingmöjligheter, nattliv och konstscener. Oavsett om du är intresserad av teater i West End eller tapas i Born-distriktet, finns det något för alla att upptäcka i dessa två europeiska metropoler.

Städer som London och Barcelona är enkla att ta sig till med direktflyg från Sverige, och väl på plats har de otroligt mycket att erbjuda även under en kortare weekendresa, säger Vincent Goodbrand, PR- och Kommunikationsansvarig på Ticket.

Nära hälften av favoritdestinationerna är nya på topplistan för i år, och samtliga av dessa ligger kring Medelhavet, en indikation på att svenskarna vill åka till varmare breddgrader denna höst. Detta beror sannolikt på den kalla sommaren vi haft hemma i Sverige. Medelhavsstaden Malaga har klättrat till fjärdeplats på topplistan från att inte ha varit med alls 2019.

Att vi i år ser varmare destinationer dominera topplistan beror på att många av oss blev besvikna på sommarvädret här hemma i Sverige, och vill nu passa på att få lite sol och värme runt Medelhavet under hösten i stället. Storstadsupplevelser är fortfarande populära, men man vill ha det varmt också, säger Vincent Goodbrand, PR- och Kommunikationsansvarig på Ticket.

Hit åker svenskarna på weekendresa i höst:

  1. London (2)
  2. Barcelona (8)
  3. Rom (6)
  4. Malaga (Ny)
  5. Paris (3)
  6. Prag (4)
  7. Berlin (9)
  8. Alicante (Ny)
  9. Nice (Ny)
  10. Mallorca (Ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, weekendresor med avresa under september till november 2023. Siffra inom parentes representerar placering 2019.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye