Lunds stift, Svenska kyrkan

Fredrik Höggren är ny kontraktsprost i Bjäre-Kulla kontrakt

Dela

Biskop Johan Tyrberg har utsett Fredrik Höggren, kyrkoherde i Ängelholm, till kontraktsprost i Bjäre-Kulla kontrakt från och med den 1 oktober. Den nye kontraktsprosten tas emot i en mottagningsgudstjänst den 7 december i Ängelholms kyrka klockan 18. 

Strövelstorps kyrkoherde Gisela Pernrup avslutar sitt uppdrag som kontraktsprost i Bjäre-Kulla kontrakt när hon tillträder som församlingsherde i S:t Johannes församling i Malmö. Fredrik Höggren, kyrkoherde i Ängelholm, efterträder Pernrup från och med den 1 oktober. Han tas emot i en gudstjänst under ledning av biskopen i Ängelholms kyrka den 7 december klockan 18. 

– Fredrik Högren är en erfaren församlingspräst med stor förmåga att hitta vägar för kyrkan i en modern tid. Hans kompetenser kommer att bli ett gott tillskott i prostkollegiet, säger biskop Johan Tyrberg.

Fredrik Höggren, född 1969, är kyrkoherde i Ängelholm sedan 2013. Han prästvigdes för Stockholms stift 2005 och arbetade därefter som präst i Engelbrekts församling i Stockholm. På fritiden kopplar han bland annat av med astronomi, matlagning och landsvägscykling. 

– Jag känner mig både nyfiken och ödmjuk inför detta uppdrag. Förhoppningsvis kan min bakgrund inom teologi, ekonomi och ledarskap vara en tillgång i arbetet eftersom de är väsentliga områden i församlingarnas vardag, säger Fredrik Höggren.

Kontakta Fredrik Höggren, 0733–65 81 31, för bokning av intervju.
Läs mer om honom på LinkedIn

Kontrakten i Lunds stift:

Lunds stift är indelat i 12 kontrakt. Varje kontrakt leds av en kontraktsprost som utses av biskopen och fungerar som hans förlängda arm. Biskopen samlar kontinuerligt kontraktsprostarna för överläggningar och fördjupning i aktuella frågor. Kontraktsprostarna håller löpande biskopen underrättad om tillståndet i respektive kontrakt.

Läs om Lunds stifts kontraktsprostar på webben:

Kontraktsprostar i Lunds stift - Lunds stift (svenskakyrkan.se)

Fredrik Höggrens CV i urval:

Master of Theology, inriktning systematisk teologi. Newmaninstitutet, Uppsala. 2019–2023. Masteruppsats: Ite Inflammate Omnia – en analys av Ignatius av Loyolas ledarskap.

Teologie kandidatexamen, inriktning Tros- och Livsåskådningsvetenskap. Uppsala universitet 2001–2004. D-uppsats: Är vigslar i Svenska kyrkan teologiskt motiverade?

Civilekonomexamen, huvudinriktning redovisning och finansiering. Handelshögskolan i Göteborg, 1988–1992. Examensuppsats: Koncernredovisningstekniska aspekter på Volvo-Procordiaaffären.

Kontakter

Bilder

Fredrik Höggren är ny kontraktsprost i Bjäre-Kulla kontrakt. Foto: Jonna Axelsson
Fredrik Höggren är ny kontraktsprost i Bjäre-Kulla kontrakt. Foto: Jonna Axelsson
Ladda ned bild
Biskop Johan Tyrberg har 12 kontraktsprostar till hjälp i arbetet med att utöva främjande och tillsyn i Lunds stift. Foto: Camilla Lindskog.
Biskop Johan Tyrberg har 12 kontraktsprostar till hjälp i arbetet med att utöva främjande och tillsyn i Lunds stift. Foto: Camilla Lindskog.
Ladda ned bild

Om oss

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 148 församlingar och mer än 500 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Lunds stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lunds stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye