Jönköpings kommun

Biblioteken i Jönköping får nytt lånesystem – stängt för besök

Dela

För att det ska gå lätt att låna böcker på kommunens bibliotek även i framtiden behöver lånesystemet bytas ut. Stora mängder information ska flyttas och biblioteken är stängda för besök under tre dagar. Webbplatsen kommer att vara stängd under en lite längre tid.

Det är stora mängder data som ska flyttas, både medier och registrerade låntagare – och det tar tid. Men det är ett nödvändigt underhållsarbete som behöver göras.

– Vårt nuvarande system kommer försvinna och det är därför vi byter. Vi har också haft en del problem med det nuvarande systemet, det har förhoppningsvis inte våra besökare märkt av. Skillnaden blir inte lika stor för låntagarna som för oss som arbetar i systemet, säger Simon Pileborg som arbetar med införandet av det nya systemet.

Senaste systembytet som skedde 2016 tog en vecka, denna gång ska det göras på tre dagar. Under dessa dagar, den 25–27 september, behöver alla bibliotek vara stängda för besök. Det betyder att du inte kan komma in på biblioteken för att göra några ärenden och inte heller lämna tillbaka dina böcker eller medier. Meröppet kommer inte heller vara tillgängligt under dessa dagar.

Överföringen av data görs i flera steg och påbörjas redan måndagen 18 september. Detta gör att bibliotekens webbplats inte kommer att gå att besöka mellan den 18 och 27 september.

– Största skillnaden för låntagarna förutom att vi har stängt i några dagar är att vår webbsida får ett nytt utseende, avslutar Simon Pileborg.

Mer om vad som gäller mellan den 18–27 september hittar du här: www.jonkoping.se/bibliotek

Nyckelord

Kontakter

Emma Dahlberg
Enhetschef, bibliotek väst
Tfn: 036-10 54 59
E-post: emma.dahlberg@jonkoping.se

Christel Bjärterot Lundqvist
Enhetschef, bibliotek väst
Tfn: 036-10 62 85
E-post: christel.bjarterot-lundqvist@jonkoping.se

Maria Carlsson
Enhetschef, bibliotek
Tfn: 036-106940
E-post: maria.carlsson5@jonkoping.se

Länkar

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum