Radiohjälpen

Världens Barn 2023 – här är artisterna

Dela

En rad etablerade och folkkära artister och ett nytt stjärnskott medverkar när hela Sverige kraftsamlar under årets kampanjvecka för Världens Barn – landets bredaste insamling, och Radiohjälpens största, för barns rättigheter runt om i världen. Ett pärlband av artister och gäster framträder i de tre direktsända programmen, och det blir aktuella reportage och rapporter från pågående insamlingsinsatser från norr till söder.

Bland artisterna för Världens Barn finns Tarabband och Lisa Ekdahl. Foto: Pressbilder
Bland artisterna för Världens Barn finns Tarabband och Lisa Ekdahl. Foto: Pressbilder

Världens Barn – Startskottet
SVT1 och SVTPlay fredag 29 september kl 18:45-19:30


Tarabband
I Tarabband möts etablerade musiker från Sveriges folk- och världsmusikscen. Med Nadin Al Khalidis karismatiska röst, de allmängiltiga texterna på arabiska samt bandets unika sound och samspel berör Tarabband en trogen publik inom och utom landets gränser.
Tarabband består av Nadin Al Khalidi, sång och mandol, Filip Runesson, violin och DI box, Cassius Lambert, elbas, Andreas Hourdakis, elnylon gitarr, Valter Kinbom, slagverk och kör samt Fredrik Gille, slagverk och kör.

Lisa Ekdahl

Flerfaldigt Grammis-belönade sångerskan och låtskrivaren Lisa Ekdahl medverkar tillsammans med musikerna Mathias Blomdahl, gitarr och Andreas Nordell i ett finstämt nummer.

Världens Barn – Startskottet sänds direkt från Slagthuset i Malmö.
Programledare: Farah Abadi Reporter: Henrik Kruusval

Tillsammans för Världens Barn
SVT1 och SVTPlay lördag 7 oktober kl 20:00-22:00, direktsänd tv-gala


Måns Zelmerlöw och Per Andersson
En charmig skönsångare och en halvgalen komiker: Den på nytt vinteraktuella duon Måns Zelmerlöw och Per Andersson bjuder på ett showigt och underhållande nummer med glimten i ögat.

Clara Klingenström och Oscar Zia
Två starka röster som berör alla åldrar, hör vi nu för första gången tillsammans i ett helt nytt, unikt duettsamarbete.

Thomas Stenström
En av landets mest hyperaktuella artister som fyller såväl arenor som konserthus, var han än befinner sig. I Tillsammans för Världens Barn får vi höra honom i ett nytt musiksammanhang.

Joanné Nugas

Under galakvällen får vi höra filmaktuella stjärnskottet Joanné Nugas som är den svenska rösten bakom huvudrollen Ariel i nyinspelningen av biofilmen "Den lilla sjöjungfrun.

Ingen gala utan husband, och de består av:
Stefan Olsson, gitarr och kapellmästare, Nils Thörnquist, trummor, David Lindvall, bas
Rasmus Lindelöw, keyboards, Samuel Muntlin, saxofon, gitarr och kör samt
Annika Granlund, trumpet, percussion och kör.


Galan Tillsammans för Världens Barn sänds direkt från SVT i Stockholm.
Programledare: Fredrik Önnevall och Farah Abadi, tillsammans med barnen
Harriet Lindgren, Gabriella Westlund, Tereza Muvemba Lidström och Kerstin Linden.
Adrian Alebo Andersson är bakom kulisserna-reporter och Henrik Kruusval är reporter på distans.

Världens Barn – Summeringen

SVT1 och SVTPlay söndag 8 oktober kl 18:15-19:00

Tomas Andersson Wij
Alltid aktuelle artisten och låtskrivaren Tomas Andersson Wij medverkar i Världens Barn –

Summeringen som sänds direkt från SVT i Stockholm.
Programledare: Anna Lindman

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Världens Barn - Startskottet, SVT1 och SVTPlay 29 september Tarabband och Lisa Ekdahl  Foto: Pressbilder
Världens Barn - Startskottet, SVT1 och SVTPlay 29 september Tarabband och Lisa Ekdahl Foto: Pressbilder
Ladda ned bild
Världens Barn - Summeringen, SVT1 och SVTPlay 8 oktober Tomas Andersson Wij  Foto: Pressbilder
Världens Barn - Summeringen, SVT1 och SVTPlay 8 oktober Tomas Andersson Wij Foto: Pressbilder
Ladda ned bild
Tillsammans för Världens Barn, SVT1 och SVTPlay 7 oktober fr v Clara Klingenström & Oscar Zia, Per Andersson & Måns Zelmerlöw, Thomas Stenström, Joanné Nugas.  Foto: Pressbilder
Tillsammans för Världens Barn, SVT1 och SVTPlay 7 oktober fr v Clara Klingenström & Oscar Zia, Per Andersson & Måns Zelmerlöw, Thomas Stenström, Joanné Nugas. Foto: Pressbilder
Ladda ned bild

Länkar

Om Radiohjälpen

Stiftelsen Radiohjälpen, i förkortad form benämnd Radiohjälpen, vars beslutande organ är dess styrelse, har till uppgift att i samråd med Sveriges Television AB, Sveriges Radio AB och Sveriges Utbildningsradio AB samordna radio-och TV-bolagens insamlingsverksamhet för humanitärt ändamål. Sedan 1939 har vi samlat in pengar för att förändra liv och lindra nöd i Sverige och i hela världen. Genom särskilda insamlingar skapar vi gemensam kraft med tydliga mål om förändring. Radiohjälpen samarbetar med professionella och kompetenta partnerorganisationer för att varje insamlad krona ska komma till mest effektiva användning. 

Tack för att du stödjer Världens Barn - ett samarbete mellan public service och Radiohjälpen ihop med många svenska civilsamhällesorganisationer. Här bidrar SVT, Sveriges Radio P4 och Utbildningsradion (UR) till viktiga folkbildande insatser inom ramen för Världens Barn. Tillsammans samlas pengar in till projekt runt om i världen för att främja barns rättigheter.

Följ Radiohjälpen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Radiohjälpen

Insamling för Världens Barn under Melodifestivalen2.2.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Lidande bland barn i världen ökar. Allt fler barn hungrar, barn tvingas från sina hem och många barn lever mitt i krig och konflikt. Därför är insamlingen för Världens Barn i fokus för insamling i samband med Melodifestivalen 2024. ”Många barn i världen har inget riktigt hem, ingen riktig säng att somna tryggt i eller ingen skola att gå till,” säger Tereza, ett av de medverkande barnen i Radiohjälpens appell för Världens Barn. ”Så får det inte vara”.

Drottningens födelsedagsinsamling för Ukraina - 5,3 miljoner kronor17.1.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

H.M. Drottning Silvias insamling för barn i Ukraina är genomförd. Summan blev 5 356 700 kr. Gåvorna fördelas till barnprojekt i Ukraina via Radiohjälpen. ”För mig känns det fint att kunna hjälpa ukrainska barn som lever under så svåra omständigheter. Jag vill tacka Radiohjälpen, Världens Barn och alla som bidragit till denna gåva till förmån för barn med psykisk ohälsa i Ukraina. Tack för denna fina födelsedagsgåva som värmer mitt hjärta”, säger H.M. Drottningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye