Historiskt styre tar över i Region Blekinge

Dela

Idag tar Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna ett historiskt styre över Region Blekinge. I och med detta blir Robert Lindén också den första regionstyrelseordföranden i Sveriges historia som representerar Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna har tillsammans med de andra partierna kommit överens om ett 80-punktsprogram, kallat Juni-avtalet, där man vill vända den negativa ekonomiska trenden som beräknas landa på nästan en halv miljard om inte något görs. 

I Blekinge styr Sverigedemokraterna nu tillsammans med andra partier såväl Region Blekinge som kommunerna Karlskrona, Ronneby och Karlshamn.

Robert Lindén kommenterar:

– Vi ser fram emot att arbeta för en bättre och mer effektiv sjukvård och samhällsservice i Region Blekinge, samtidigt som vi stödjer kultur, idrott och regional utveckling.

– Personalen är motorn i vår verksamhet och därför vill vi lägga stort fokus på att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö och arbetsvillkor så att Region Blekinge blir en attraktiv arbetsplats.

Kontakter

Om oss

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn som eftersträvar en hög grad av trygghet och samhörighet i det svenska samhället.

Partiet är representerade på kommunal, regional och nationell nivå samt i Svenska kyrkans högst beslutande organ.

Partiledare sedan 2005 är Jimmie Åkesson.

Följ Sverigedemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverigedemokraterna

Koranbrännare i medlemsregistret - lämnar under uteslutningsprocess1.9.2023 19:00:00 CEST | Pressmeddelande

Partiet blev varse om att en person, som under den senaste tiden anordnat flertalet aktioner där denne har eldat koraner, enligt rykte hade ett medlemskap i Sverigedemokraterna. Ryktet uppstod i samband med att personen själv påstått detta för medierna under sommaren. Det föranledde en undersökning av partiets medlemsregister och efter att medlemskapet bekräftats öppnades ett uteslutningsärende. Idag är personen inte längre medlem i partiet.

Jimmie Åkesson fortsätter Sverigeturnén29.8.2023 14:10:24 CEST | Pressmeddelande

Partiledare Jimmie Åkesson och partisekreterare Mattias Bäckström Johansson fortsätter nu sin turné landet runt och träffar partiets distrikt. På agendan står att möta medlemmar och prata om samarbetet med regeringen, partiets position och framtid. Det kommer även att finnas tid för media i samband med besöken, ring eller maila pressavdelningen för intresseanmälan och information om tider etc. Höstens turnéschema med distrikt och städer som kommer besökas: 31/8 Östergötland - Norrköping 1/9 Jönköping 5/9 Västra Götaland Norra - Vänersborg 6/9 Västra Götaland Västra - Mölndal 19/9 Skåne - Malmö 26/9 Halland - Halmstad 3/10 Sjuhärad - Borås 4/10 Skaraborg - Skövde 12/10 Södermanland - Eskilstuna 26/10 Örebro 27/10 Värmland - Karlstad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum