Historiskt styre tar över i Region Blekinge

Dela

Idag tar Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna ett historiskt styre över Region Blekinge. I och med detta blir Robert Lindén också den första regionstyrelseordföranden i Sveriges historia som representerar Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna har tillsammans med de andra partierna kommit överens om ett 80-punktsprogram, kallat Juni-avtalet, där man vill vända den negativa ekonomiska trenden som beräknas landa på nästan en halv miljard om inte något görs. 

I Blekinge styr Sverigedemokraterna nu tillsammans med andra partier såväl Region Blekinge som kommunerna Karlskrona, Ronneby och Karlshamn.

Robert Lindén kommenterar:

– Vi ser fram emot att arbeta för en bättre och mer effektiv sjukvård och samhällsservice i Region Blekinge, samtidigt som vi stödjer kultur, idrott och regional utveckling.

– Personalen är motorn i vår verksamhet och därför vill vi lägga stort fokus på att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö och arbetsvillkor så att Region Blekinge blir en attraktiv arbetsplats.

Kontakter

Om oss

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn som eftersträvar en hög grad av trygghet och samhörighet i det svenska samhället.

Partiet är representerade på kommunal, regional och nationell nivå samt i Svenska kyrkans högst beslutande organ.

Partiledare sedan 2005 är Jimmie Åkesson.

Följ Sverigedemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverigedemokraterna

Årets PISA-rapport visar på resultatet av den socialdemokratiska flumskolan5.12.2023 15:09:03 CET | Pressmeddelande

Idag presenterades den senaste PISA-rapporten, där svenska elevers kunskaper i läsförståelse, matematik och naturvetenskap utretts. Utredningen är utförd under den senare delen av Socialdemokraternas åtta år i regering, våren 2022. Resultatet vittnar om omfattande problem i den svenska skolan – problem som kan kopplas dels till Socialdemokraternas flumskola, dels till den massinvandringspolitik som varit rådande i Sverige under mycket lång tid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum