Enköpings kommun

Nya förslag i arbetet med Stattomten ses över

Dela

Det finns nya förslag i arbetet med hotell och bostäder på Stattomten. Förslagen består av att hotell byggs på Stattomten men att bostäderna byggs på annan plats i kommunen. Plan-, mark- och exploateringsutskottet (PLEX) ska behandla förslagen i oktober.

Idag har Enköpings kommun ett markanvisningsavtal tillsammans med företaget Vi Invest som gäller fram till den 31 mars 2024. Nu har frågan om nya avtalsförslag kommit upp i och med att man bland annat vill försäkra att byggnaderna på Stattomten passar in i omgivningen. Efter förhandling med Vi Invest har två nya förslag presenterats för PLEX-utskottet. Förslagen består av att hotellet byggs på Stattomten som tidigare planerat men att bostäderna byggs på annan plats.

– Centrum är en lite känslig miljö och Stattomten är en central plats så det är viktigt att det som byggs passar in fint. Vi tror på förslaget med två platser och vi har haft ett bra samarbete med Vi Invest i jobbet med att ta jobba fram den här lösningen, säger Anna Ahrling, mark och exploateringschef.

PLEX-utskottet ska behandla förslagen den 11 oktober. Skulle förslagen antas skrivs det aktuella markanvisningsavtalet om till två nya avtal, ett för hotellet och ett för bostäderna.

– Tjänstemannaorganisationen har presenterat ett tydligt förslag på ny riktning efter goda diskussioner med Vi Invest. För oss är det viktigt att fortsätta med arbetet att få till den här typen av hotell, som jag tror är bra för Enköpings och centrums utveckling. Ett hotell med cirka 100 rum främst riktat mot turism och besökare, säger Ulrika Ornbrant (C), ordförande i PLEX-utskottet.

Kontakter

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum