Region Örebro län

Hoten mot demokratin i fokus när demokratiberedningen sammanträder

Dela

- Demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter är inte något vi kan ta för givet, det ser vi återkommande prov på i vår omvärld. Det är viktigt att vi står upp för dessa värden för att på så vis värna demokratin, säger Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande.

På torsdag, den 21 september, sammankallar han därför demokratiberedningen för ett sammanträde med fokus på hoten mot demokratin.

Under sammanträdet kommer ledamöterna att få lyssna till vilka hot som finns mot demokratin när Martin Karlsson, ämnesansvarig för statskunskapen på Örebro universitet, håller ett föredrag. Dessutom kommer ledamöterna att få diskutera olika aspekter av yttrandefrihet innan de slutligen får ta del av föredraget ”Externa hot mot demokratin” som hålls av Christina Kiernan från Sveriges Kommuner och Regioner, SKR.

I demokratiberedningen sitter företrädare för samtliga partier i regionfullmäktige. Beredningens uppgift är bland annat att bevaka demokratifrågor för att på så sätt bidra till goda förutsättningar för länsinvånarna att ta del av, och medverka i, det demokratiska samtalet.

- Vi ska också arbeta för att skapa goda förutsättningar för förtroendevalda att utföra sina uppdrag och för att utveckla former för att kunna genomföra bra demokratiska samtal, säger Torgny Larsson.

Kontakt

Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande, telefon: 070-546 54 05

Kontakter

Bilder

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Jimmy Nivrén Olsson får ta emot Region Örebro läns kulturpris 202328.11.2023 13:00:30 CET | Pressmeddelande

Region Örebro läns kulturpris 2023 tilldelas den Norabaserade manusförfattaren Jimmy Nivrén Olsson. Han har bland annat uppmärksammats för förra årets juldagspremiär på bio, UFO Sweden, som har sålts till över 80 länder. Han har också delat med sig av sin kunskap till yngre kreatörer genom mentorskap, föreläsningar och sommarjobbscoachning. Årets två kulturstipendiater är violinisten Olof Ericsson och dansaren Jessica Andrenacci.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum