Region Örebro län

Hoten mot demokratin i fokus när demokratiberedningen sammanträder

Dela

- Demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter är inte något vi kan ta för givet, det ser vi återkommande prov på i vår omvärld. Det är viktigt att vi står upp för dessa värden för att på så vis värna demokratin, säger Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande.

På torsdag, den 21 september, sammankallar han därför demokratiberedningen för ett sammanträde med fokus på hoten mot demokratin.

Under sammanträdet kommer ledamöterna att få lyssna till vilka hot som finns mot demokratin när Martin Karlsson, ämnesansvarig för statskunskapen på Örebro universitet, håller ett föredrag. Dessutom kommer ledamöterna att få diskutera olika aspekter av yttrandefrihet innan de slutligen får ta del av föredraget ”Externa hot mot demokratin” som hålls av Christina Kiernan från Sveriges Kommuner och Regioner, SKR.

I demokratiberedningen sitter företrädare för samtliga partier i regionfullmäktige. Beredningens uppgift är bland annat att bevaka demokratifrågor för att på så sätt bidra till goda förutsättningar för länsinvånarna att ta del av, och medverka i, det demokratiska samtalet.

- Vi ska också arbeta för att skapa goda förutsättningar för förtroendevalda att utföra sina uppdrag och för att utveckla former för att kunna genomföra bra demokratiska samtal, säger Torgny Larsson.

Kontakt

Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande, telefon: 070-546 54 05

Kontakter

Bilder

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Ny analysrapport: Skydds- och riskfaktorers samband med ungdomars hälsa22.2.2024 08:59:00 CET | Pressmeddelande

En ny analysrapport visar hur skyddsfaktorer kopplade till trygghet och relationer med kompisar, föräldrar och andra vuxna har ett starkt positivt samband med hälsan. Starka riskfaktorer är bland annat att känna sig ensam eller stressad samt att ha sämre ekonomiska förutsättningar. Analysrapporten har tagits fram med undersökningen Liv & hälsa ung bland elever i årskurs 7, 9 och år 2 på gymnasiet i Örebro län som underlag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye