Svenska Seglarförbundet

Seglarförbundet och Baltic inleder samarbete

Dela

Seglarförbundet och Baltic Safety Products AB inleder nu ett nytt samarbete. Baltic kommer att stötta Seglarförbundets utvecklingslandslag, som idag består av 35 unga och lovande seglare.

Samarbetet bygger på att seglarna och Baltic jobbar tillsammans med produktutveckling av framför allt Baltics flytvästar. Som elitseglare kan utrustningen vara avgörande för prestationen, främst när det gäller trygghet och regelkrav men även passform.

– Vi på Baltic, som är marknadsledande inom sjösäkerhet, är oerhört stolta att få vara med och bidra till våra framtida seglarstjärnors satsning och utveckling. Det är ett viktigt steg i våra framtida satsningar att komma närmare atleter och utövare för att kunna utvecklas tillsammans och förbättra och förfina våra produkter, säger Johan Lövqvist, VD på Baltic.

– Detta är ett viktigt samarbete för vårt utvecklingslandslag då framför allt de nya tekniskt krävande klasserna ställer nya krav på säkerhetsutrustningen, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör på Seglarförbundet och fortsätter:

– Den tekniska utvecklingen går fort och vi måste hänga med för att våra seglare i utvecklingslandslaget ska kunna prestera så bra som möjligt.

Samarbetet startar i liten skala men ambitionen från både Baltic och Seglarförbundet är att samarbetet ska fördjupas och utvecklas på sikt.

Bildtext:

Från vänster; Carl Ljunggren, Hanna Koba och Rasmus Granzin i Sveriges utvecklingslandslag i nya Baltic-västar. Foto:  Alberte Lindberg

Kontakter

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 37 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum