Europaparlamentet

Påminnelse: Förbered EU-valet med journalistresa till Strasbourg

Dela

Om nio månader är det EU-val. Innan dess ska flera tunga lagförslag klubbas igenom. Vill du veta mer om vad som står på spel och få insyn i aktuella frågor? Nu kan du ansöka om att delta i en pressresa till Europaparlamentet i Strasbourg. Sista ansökningsdag idag!

Du som journalist kan ansöka om ett resestipendium för att delta i en pressresa till Europaparlamentet i Strasbourg i mitten av oktober, november eller januari. På plats i Strasbourg får du delta i pressträffar med svenska ledamöter samt följa Europaparlamentets debatter och omröstningar. Det finns även tid för egna intervjuer.

En pressresa till Strasbourg är ett bra tillfälle att skaffa sig kunskap om EU mitt i händelsernas centrum, få en inblick i hur arbetet går till bakom kulisserna och ta del av de mest aktuella frågorna på EU-nivå. Det är också ett tillfälle att lära sig mer om hur du och din redaktion kan bevaka parlamentets arbete och beslut inför EU-valet den 9 juni 2024.

Stipendiet:

  • Avser följande plenarsammanträden: 16-19 oktober, 20-23 november eller 15-18 januari 2024
  • Förutsätter att du är yrkesverksam journalist.
  • Omfattar en resa från närmaste flygplats eller tågstation i Sverige till Strasbourg och tillbaka i ekonomiklass samt ett schablonbelopp på 360 euro för två övernattningar eller 540 euro för tre övernattningar som ska bidra till att täcka övriga kostnader som boende och uppehälle.
  • Journalister kan också delta i programmet på bekostnad av det egna mediehuset.


Ansökan:

  • Ska innehålla en kort beskrivning av dig själv och en motivering till varför du vill åka.
  • Skickas in senast den 15 september 2023.
  • Följ länken för att komma till ansökningsformuläret.
  • Om du är flexibel med datum kan du nämna det i fritextfältet under "motivering och syft

Kontakter

Om oss

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum