Enköpings kommun

Westerlundska gymnasiets krisstöd aktiverat efter dödsskjutning i Stockholm

Dela

Uppdaterad 15/9 klockan 15:30. Under torsdagskvällen sköts en ung person till döds i en förort till Stockholm. Personen är hemmahörande i Enköping och elev på Westerlundska gymnasiet.

Gymnasiets krisorganisation aktiverades under fredagsförmiddagen och finns till under fredagen för både elever och medarbetare som behöver stöd efter händelsen. 

Under helgen kommer fritidsgårdarna i Enköping att ha beredskap för att ta emot unga som vill ha stöd med anledning av dödsskjutningen i Stockholm.

Rombergagården har öppet fredag och lördag klockan 18–22 och V-boden söndag klockan 18–21. Även Fjärdhundra fritidsgård har öppet under fredagskvällen klockan 18–22.

Elever och vårdnadshavare har fått information från Westerlundska gymnasiet om att möjligheten till stöd finns på fritidsgårdarna.

På måndag öppnar återigen elevhälsan på gymnasiet upp och stöttar eleverna. Gymnasiet kommer även flagga på halvstång på måndag på grund av torsdagens tragiska händelse.

Frågor som berör torsdagens händelse hänvisas till polisen. Frågor som berör gymnasiet hänvisas till rektor Daniel Hellström.

Kontakter

Länkar

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum