Jönköpings kommun

Så arbetar kommunen efter grovt våldsbrott på Öxnehaga

Dela

Med anledning av det grova våldsbrott som inträffade på Öxnehaga natten mot söndagen, samlas företrädare för Jönköpings kommun och det kommunala bostadsbolaget Vätterhem för att samverka med polisen kring säkerhetsfrågor och lägesbilden på området. Ett informationsmöte för allmänheten kommer att hållas på Öxnehagaskolan klockan 18 ikväll.

- Vi ser mycket allvarligt på alla typer av våldshandlingar. Vårt fokus är att hantera den oro och de frågor som nu uppstår. Samtidigt pågår det en nära samverkan med polisen, säger Raymond Paska, vd för kommunala bostadsbolaget Vätterhem, som har många hyresgäster på Öxnehaga.

Öxnehaga är ett av kommunens prioriterade områden där kommunala förvaltningar och bostadsbolaget Vätterhem arbetar förebyggande på flera sätt sedan en längre tid i nära samarbete med områdespolisen.

- Vätterhem kommer att gå ut med information till hyresgäster under dagen kring det vi vet och hur vi agerar framöver. Vi kommer också att ha mer personal på området och genomföra trygghetsskapande åtgärder, säger Raymond Paska.

Kommunledningen har informerats om händelsen och kommunen samlar nu bland annat säkerhetsavdelningen, socialtjänst, företrädare för skolorna och kultur- och fritid för att skapa en gemensam lägesbild och se vilka kommunala insatser som kan genomföras på kort och lång sikt.

- Just nu har vi inte så mycket information om det som hänt och det är ett polisärende i första hand. Vi är i kontakt med dem för att följa händelseutvecklingen, säger Raymond Paska.

Polisen uppmanar alla som sett eller hört något om händelsen på Öxnehaga att höra av sig till polisen på 114 14. Tveka inte att ta kontakt med en polis, bovärd eller kommunal representant som ni ser på gatan eller i området.

Nyckelord

Kontakter

Raymond Paska
Vd Vätterhem
0707914956

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum