Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman visiterar Dunker-Lilla Malma församling

Dela

Den 20-21 september genomför biskop Johan Dalman en visitation i Dunker-Lilla Malma församling. Biskopen kommer bland annat att besöka sopplunchen på onsdagen.

Biskopen kommer till Dunker-Lilla Malma församling för att lyssna och samtala med medarbetare om församlingens glädjeämnen och utmaningar. Biskopen möter församlingens förtroendevalda, genom representanter från kyrkorådet.

Dagarna kommer bland annat att innehålla besök i församlingens kyrkor och på kyrkogårdar. Biskopen kommer även att besöka församlingens sopplunch i Dunkers församlingshem.

Media inbjuds att närvara på de offentliga samlingarna.

Onsdag 20 september
Kl. 08.30 Morgonbön i Lilla Malma kyrka.

Kl. 12.00 Sopplunch i Dunkers församlingshem. Biskopen inleder med en kort andaktsbön. Anmäl deltagande till pastorsexpeditionen.

Kl. 18.30 Biskopen leder mässa i Lilla Malma kyrka.

Kl. 19.15 Efter mässan i kyrkan följer en församlingsafton med lättare förtäring. Anmäl deltagande till pastorsexpeditionen.

Torsdag 21 september

kl. 08.30 Kyrkoherde Thore Rosenberg leder morgonbönen i Lilla Malma kyrka.

Biskopsvisitationen avslutas med en visitationshögmässa söndagen den 15 oktober i Dunkers kyrka kl. 11.00.

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Biskopsvisitationer
Visitationer i stiftets församlingar hör samman med biskopens uppdrag att värna kyrkans enhet och samhörighet. I Strängnäs stift sker detta arbete i den så kallade Strängnäsmodellen. Den bildar en tolvårscykel där visitationer, möten i Strängnäs och årliga möten i församlingen ingår. Genom de regelbundna mötena får församlingen ett kontinuerligt stöd, samtidigt som stiftet i bättre kan anpassa sitt arbete efter församlingarnas behov.

Nyckelord

Kontakter

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum