Porsche

Spänningen på topp inför säsongsfinalen av Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park

Dela

Femfaldige mästaren Lukas Sundahl har ledartröjan inför finalhelgen i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Endast 15 poäng bakom återfinns förra årets utmanare Ola Nilsson och där emellan jagar Hampus Ericsson. Det är upplagt för hård kamp om mästerskapssegern på Mantorp Park den 22-23 september.

Inför finalen av Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park den 22-23 september står det klart att kampen om SM-guldet kommer att stå mellan de tre förarna Lukas Sundahl, Hampus Ericsson och Ola Nilsson. Under den näst sista racehelgen på Rudskogen Motorsenter i Norge körde rutinerade Sundahl upp sig till förstaplatsen i tabellen och passerade därmed tidigare tabellettan Ericsson. Samtidigt körde Nilsson samma helg till sig tre förstaplatser och är därmed tillbaka i titelkampen. Med endast 15 poäng mellan tabellettan och tabelltrean är det kamp in i det sista om mästerskapstiteln. Spänningen är med andra ord på topp inför säsongsavslutningen på Mantorp Park.  

I Pro Am-klass kommer Mikael Karlsson med 33 poängs ledning till de avslutande racen på Mantorp Park och har därmed god chans att säkra ytterligare en mästerskapstitel för Micke Kågered Racing, som i fjol vann alla tre titlar i mästerskapet. Inför finalen är det Linköpings­baserade teamet i topp i såväl Carrera Cup som Pro Am och teammästerskapet.

Finalen bjuder dessutom på en snabb och revanschsugen gästförare som ansluter direkt från Indycar-finalen på Laguna Seca i Kalifornien: Marcus Ericsson. Med högt tempo i kroppen och erfarenhet från förra årets inhopp i Carrera Cup kommer Ericsson garanterat att krydda finalen med spänning.

I supportklassen Porsche Sprint Challenge Scandinavia har William Siverholm redan avgjort mästerskapet efter en framgångsrik segersvit under säsongen. Det innebär dock inte att det blir lugnt i klassen. Siverholm, som hittills i år har vunnit 11 race, siktar på segerrekord i finalen och behöver därför två segrar i helgen för att slå Marcus Annervis rekord på 12 segrar från klassens premiärsäsong 2021. Det blir inte lugnare i täten av att Isabell Rustad och Markus Lönnroth, som båda jagar silvermedaljen, startar den sista och avgörande helgen med exakt samma antal poäng.

I samband med finalen på Mantorp Park arrangeras årets också sista Porsche Sportscar Together Day. Initiativet är ett samarbete mellan Porsche Sverige, Porsche Center, Porsche Service Center och Porsche Club Sweden som gjort Carrera Cup-tävlingarna under säsongen till en levande bilutställning för Porsche-entusiaster. Med fritt inträde och dedikerad Porsche-parkering för föranmälda Porsche-ekipage, inklusive dess passagerare, är intresset stort och organisationen har tagit emot närmare 1 000 st föranmälningar.

För den som inte har möjlighet att ta sig till Mantorp den 23 september livesänds finalen av Porsche Carrera Cup Scandinavia och supportklassen Porsche Sprint Challenge Scandinavia på streamingplattformen Viaplay. Sändningsstart klockan 11:00 och 14:30 för huvudklassen, respektive 10:00 och 13:30 för supportklassen.

Kontakter

Bilder

Spänningen är på topp inför säsongsavslutningen av Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park.
Spänningen är på topp inför säsongsavslutningen av Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park.
Ladda ned bild
Lukas Sundahl körde upp sig till förstaplatsen i tabellen på Rudskogen Motorsenter i Norge.
Lukas Sundahl körde upp sig till förstaplatsen i tabellen på Rudskogen Motorsenter i Norge.
Ladda ned bild
Hampus Ericsson ligger tabelltvåa och är en av de tre förarna som jagar SM-guld på Mantorp Park den 22-23 september.
Hampus Ericsson ligger tabelltvåa och är en av de tre förarna som jagar SM-guld på Mantorp Park den 22-23 september.
Ladda ned bild
Ola Nilsson körde till sig tre förstaplatser på Rudskogen Motorsenter i Norge och är därmed tillbaka i titelkampen inför finalen av Porsche Carrea Cup Scandinavia.
Ola Nilsson körde till sig tre förstaplatser på Rudskogen Motorsenter i Norge och är därmed tillbaka i titelkampen inför finalen av Porsche Carrea Cup Scandinavia.
Ladda ned bild
Finalen av  Porsche Carrea Cup Scandinavia bjuder på en snabb gästförare som ansluter direkt från Indycar-finalen på Laguna Seca i Kalifornien: Marcus Ericsson. Foto: Chip Ganassi Racing / Huski Chocolate
Finalen av Porsche Carrea Cup Scandinavia bjuder på en snabb gästförare som ansluter direkt från Indycar-finalen på Laguna Seca i Kalifornien: Marcus Ericsson. Foto: Chip Ganassi Racing / Huski Chocolate
Ladda ned bild

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718, Taycan, Macan, Cayenne och Panamera. År 2022 registrerades 2 670 Porsche i Sverige. Helelektriska bilar och plug-in hybrider är en viktig del av märkets modellstrategi och utgör över 60 % av försäljningen på den svenska marknaden. Porsches största marknader är USA, Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Danderyd, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Linköping, Malmö, Stockholm, Umeå, Uppsala och Örebro.

Följ Porsche

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Porsche

Mer digital, mer lyxig och mer effektiv - nya Panamera24.11.2023 13:30:00 CET | Pressmeddelande

Porsche lanserar nu den tredje generationen av den sportiga lyxsedanen Panamera. Den uppdaterade modellen kännetecknas av ett ökat utbud digitala funktioner, en modern och uttrycksfull design och en större spännvidd mellan sportiga köregenskaper och körkomfort. Kraftfulla laddhybrider och ett nytt chassisystem understryker sportbilstillverkarens anspråk på att erbjuda den mest dynamiska sedanmodellen i segmentet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum