Unionen lanserar matchningstjänst mellan sistaårsstudenter och företag

Dela

Nu lanserar Unionen första versionen av matchningstjänsten Träffa företag. En tjänst som kopplar ihop sistaårsstudenter på väg ut i arbetslivet med spännande tänkbara arbetsgivare.

Johan Fernstedt, marknadschef, Unionen.
Johan Fernstedt, marknadschef, Unionen.

– Sistaårsstudenter på väg ut i arbetslivet kan sakna kontakter och erfarenheter av hur rekryterings- och anställningsprocesser går till. Det finns förmodligen också en hel del frågor om hur det fungerar i arbetslivet allmänhet och hur det är att jobba på ett specifikt företag och i en viss roll. Därför lanserar Unionen nu matchningstjänsten Träffa företag, säger Johan Fernstedt, marknadschef på Unionen.

Unionens nya matchningstjänst Träffa företag kopplar ihop sistaårsstudenter på väg ut i arbetslivet med tänkbara arbetsgivare. Genom att boka digitala möten som sker i mindre grupper får studenterna chansen till personliga samtal med representanter från sina drömföretag.

Företagen får chansen att exponera sig mot Unionens 25 000 studentmedlemmar och möjligheten att knyta kontakter med precis de som vill veta mer om hur det är att jobba på just deras företag.

– Att knyta kontakter med studenter genom närvaro på mässor och arbetsmarknadsdagar kan ta mycket resurser i anspråk. Med Unionens nya digitala tjänst, som är kostnadsfri för både Unionens studentmedlemar och företag, får företag chansen att genom effektiva, mindre digitala möten träffa studenter under personligare former, säger Johan Fernstedt.

– Tjänsten öppnar dörren för personliga möten mellan företag och studenter, säger Johan Fernstedt.

Fakta Träffa Företag

  • Träffa Företag är ett digitalt möte där grupper av studenter träffar en eller ett par representanter från medverkande företag.
  • Studenten kan välja att träffa ett antal olika företag inom olika branscher, där varje företag erbjuder upp till tre digitala mötestillfällen.
  • I den första versionen vänder tjänsten sig till blivande civilekonomer, civilingenjörer och IT/utvecklare.
  • Företagen måste finns inom Unionens organisationsområde och ha kollektivavtal.

Anmäl intresse från ditt företag

Vill du veta mer?

Kontakta Johan Fernstedt, marknadschef Unionen, 08-504 153 20, johan.fernstedt@unionen.se

Kontakter

Följ Unionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Unionen

Unionen startar facklig skuggdirektion20.11.2023 13:57:12 CET | Nyheter

Det senaste året har räntebesked, prisökningar och vikande konjunktur dominerat samtalet i media, i den politiska debatten och runt köksborden. Alla pratar om ekonomin. Men vilka är det egentligen som kommer till tals? När nya räntebesked och finanspolitiska beslut ska kommenteras lyfts ofta storbankernas ekonomer fram som neutrala experter, ibland i sällskap av finansanalytiker och ekonomiprofessorer. Här finns onekligen många värdefulla insikter att hämta. Men en viktig röst har länge saknats i det offentliga samtalet om ekonomin - perspektivet från löntagarna. Det här vill vi ändra på. Därför släpper Unionen idag det första avsnittet av podden Fackliga skuggdirektionen. Här kommer jag tillsammans med fyra andra fackliga chefsekonomer att diskutera hur finans- och penningpolitiken påverkar Sveriges och svenska löntagares ekonomi. För beslut om räntehöjningar och skattesänkningar styr inte bara förutsättningarna för banker och företag, de har en direkt effekt på arbetslöshet, löner oc

Unionens konjunkturprognos: Lågkonjunkturen har nått arbetsmarknaden15.11.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

De fortsatta räntehöjningarna sätter större spår i ekonomin. Allt fler av Unionens medlemmar hör av sig med frågor om uppsägningar och fler företag planerar att dra ner på personal. – Försämringen är hittills mild och sker från ett starkt utgångsläge, men arbetsmarknadens motståndskraft börjar nå sin gräns, säger Tobias Brännemo, chefsekonom, som idag presenterar Unionens konjunkturprognos.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum