Vänsterpartiet

Esbati: Regeringen lägger fram en nedskärningsbudget

Dela

Regeringen och SD:s nedskärningslinje ger bara en tredjedel av vad välfärden behöver för att hålla ställningarna i ett redan pressat läge.
- Vi har råd med en bra välfärd. Ändå närmar vi oss en välfärdskollaps, säger Ali Esbati, ekonomisk-politisk talesperson, Vänsterpartiet.

Vi befinner oss i en ekonomisk kris. Mat-och boendekostnaderna skenar och välfärden är i ett enormt behov av resurser.

I det läget väljer regeringen och SD att lägga en nedskärningsbudget.      

- Det här är ett aktivt och tydligt val av regeringen och Sverigedemokraterna. De har valt att prioritera RUT-bidrag och skattesänkningar för de som tjänar mest, istället för undersköterskor och lärare, säger Ali Esbati.

SKR säger att det samlade underskottet för kommuner och regioner väntas uppgå till 28 miljarder nästa år. Regeringen lägger ungefär en tredjedel av det i sin budget.

- De lämnar välfärden i sticket. Det här påverkar allt. Hur länge vi får vänta på vård. Om eleverna lär sig i skolan. Om det finns någon där som kan trösta våra barn på förskolan. Men vi är ett rikt land. Vi har råd med en bra välfärd. Det vi inte har råd med är den här regeringen, säger Ali Esbati.

Kontakter

Vänsterpartiets presstjänst:

(Obs går ej att skicka sms)

Tel:070-620 00 64

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

Vänsterpartiet ger pris till HBTQ-legendar26.11.2023 08:58:07 CET | Pressmeddelande

Författaren och journalisten Anna-Maria Sörberg tilldelas årets Jörn Svensson-pris. -Jörn Svensson var en viktig, frihetlig röst under en tid då få eller inga politiker var beredda att stå bakom de här frågorna. Än mindre erkänna den diskriminering och utsatthet som omgav dem. Vi är i en delvis ny och auktoritär tid och HBTQI-rörelsen måste ta nya tag för att göra motstånd, säger Anna-Maria Sörberg, som tar emot priset under Vänsterdagarna i Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum