Škoda Sverige

Grammisvinnaren Cleo frontar Škodas nya kampanj

Dela

Škoda följer upp fjolårets uppmärksammade designkollektion tillsammans med svenska Rave Review genom ett samarbete med prisbelönade artisten Cleo. Temat för den nya kampanjen är att utforska kärnan i resorna vi gör och varför vi gör dem.

Artisten Cleo
Artisten Cleo

I veckan premiärvisas Škodas nya reklamfilm inom ramen för kampanjkonceptet ”Inom räckvidd”. Kampanjen handlar om att lyfta fram kärnan i resorna vi gör och varför vi gör dem, något som illustreras genom ett samarbete med prisade musikern Mirjam Nathalie Missaoui, mera känd under artistnamnet Cleo. Ambitionen är att fortsätta förflyttningen av Škoda till ett modernt, engagerande och överraskande varumärke.

  • Vi befinner oss på en spännande varumärkesresa, rustade med en innovativ bilflotta och där samarbeten med inspirerande personer i rörelse är en naturlig del av strategin. För oss är Cleo en perfekt partner; hennes närhet till publiken, moderna och kompromisslösa uttryck, och engagerande uppriktighet är unik, säger Stefan Nygren, marknadschef på Škoda Sverige.

I kampanjfilmen ser vi Cleo köra en Škoda Enyaq Coupé RS, en sportig helelektrisk bilmodell som lanserades under förra året, och vi får följa med henne på en resa som illustrerar hennes behov för att finna inspiration, något som både ligger till grund för och möjliggör hennes skapande.

Om Škoda
Škoda vill hjälpa världen att leva smartare. Därför har Škoda tydliga prioriteringar i sin strategi för framtiden där elektrifiering, digitalisering och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald står i fokus. Škoda har tillhört Volkswagen-koncernen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med koncernen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor. Škoda sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Om Cleo
Cleo har varit aktiv inom den svenska hiphop-scenen länge, men hennes första fullängdsalbum ”Missaoui” släpptes först 2022. Albumet blev prisat av såväl fans som kulturmedia för sin ärlighet, mognad och närhet till känslor. Hon fick tre nomineringar i kategorierna Album, Textförfattare och Årets HipHop vid årets Grammis och vann pris för det sistnämnda. Utöver sin musikkarriär är Cleo en av grundarna till Femtastic, ett nätverk för kvinnor inom musik- och kulturindustrin, samt den ideella medlemsorganisationen FATTA, som arbetar för samtycke och ett samhälle fritt från sexuellt våld.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Artisten Cleo
Artisten Cleo
Ladda ned bild

Länkar

Škoda Auto
- Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next Level Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen inom elbilssegmentet, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
- Erbjuder för närvarande sina kunder nio personbilserier: Fabia, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq. - Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
- Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
- Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
- Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Följ Škoda Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Škoda Sverige

Škodas helelektriska framtid lyser på eCarExpo Göteborg28.11.2023 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Škoda kommer att delta när Europas största elbilsmässa intar Göteborg den 1–3 december. Under evenemanget kommer Škoda presentera flera versioner av sin flaggskeppsmodell Enyaq för modellår 2024, som har fått förbättrad räckvidd, snabbare laddning och högre motoreffekt. Dessutom ges en exklusiv förhandsvisning av Škodas helelektriska framtid genom en designstudie i lera av den kompakt-SUV som preliminärt kallats för ”Small”. Den förväntas ha en prislapp på cirka 25 000 euro och planeras att lanseras 2025.

Nu är helt nya Škoda Superb här – längre räckvidd som laddhybrid och med ökad komfort3.11.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den fjärde generationen Škoda Superb bygger vidare på föregångarnas styrkor och erbjuder en än mer sofistikerade design, med mer utrymme, högre komfort och toppmodern teknik. I den nya generationen utökas även räckvidden till 100 km (WLTP) för den som väljer nya Superb som laddhybrid. Nya Superb får även de väl mottagna och innovativa Škoda Smart Dials – programmerbart klimatkontrollsreglage som kan anpassas till förarens favoritfunktioner. Dessutom kan nya Superb fås med senaste generationen LED Matrix-strålkastare och flera nya avancerade assistans- och säkerhetssystem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum