Yamaha Motor Scandinavia AB

Unga svenska motocrosstalanger tar över Frankrike för bLU cRU Superfinale

Dela

Sverige står i rampljuset på den internationella motocrosscenen när Yamaha Motor arrangerar sin årliga superfinal - bLU cRU - för unga och lovande motocrossförare mellan den 6:e och 8:e oktober. Årets tävling äger rum i Frankrike och lockar rekordmånga svenska förare till start.

Yamaha Motor Scandinavia

Det är fjärde året i rad som Yamaha anordnar bLU cRU Superfinale för unga motocrossentusiaster. Ungdomarna har under våren och sommaren tränat och tävlat intensivt för att kvalificera sig för tävlingen i Frankrike, där de kommer att ställas mot talangfulla motocrossåkare från hela Europa. Ett imponerande antal svenska barn har deltagit i kvalet, och flera har lyckats ta sig vidare till finalen. Bland de utvalda svenska talangerna märks namn som Viggo Östner, Elin Rothsten, Albin Glansén och Nellie Fransson.

- Ansökningarna till bLU cRU i år har nästan fördubblats jämfört med föregående år. Detta betyder att konkurrensen har varit stenhård och därför har vi med oss ett extra starkt gäng av svenska ungdomsförare i år. För många av dessa barn och ungdomar är det här evenemanget höjdpunkten på säsongen, och de har längtat hela året efter att få veta om de skulle kvalificera sig eller inte. Att dela denna unika helg med så många likasinnade motocrossentusiaster är en upplevelse som kommer att prägla dem för livet, säger Morten Brondbjerg från Yamaha Motor Scandinavia.

Totalt har 120 barn och ungdomar från hela Europa kvalificerat sig för finalen, och av dessa är hela 40 talanger från Skandinavien. I Frankrike kommer de att få chansen att träna tillsammans och tävla mot andra passionerade motocrossfantaster, med coaching av erfarna professionella förare. De tre bästa förarna från varje klass, tillsammans med två wildcard-deltagare, kommer att bjudas in till ett speciellt träningspass, känd som Masterclass. Här kommer en förare från varje klass att utses som den slutliga bLU cRU-mästaren.

Kontakter

Bilder

Om Yamaha Motor Company:
Yamaha Motor Company grundades av det japanska företaget Yamaha Corporation 1955 och är känt för att tillverka motorcyklar, fyrhjulingar, båtmotorer och vattenskotrar. Deras produkter finns tillgängliga hos 109 olika återförsäljare i Sverige. Besök deras webbplats för mer information: www.yamaha-motor.eu.

Följ Yamaha Motor Scandinavia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Yamaha Motor Scandinavia AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye