Sveriges Lärare

Inbjudan: Manifestation för skolan Botkyrka

Dela

Sveriges Lärare Botkyrka och Kommunal i Botkyrka-Salem kommer den 27:e sep 2023 att gå samman för en gemensam manifestation emot nedskärningar i skola och i förskola. 

Bakgrunden är de besparingar som genomförts i skolan och som kommer fortsätta, trots ett tillfälligt troligt stopp av besparingskraven för 2024.

Sveriges Lärare Botkyrka och Kommunal i Botkyrka-Salem betonar vikten av att satsa på eleverna i skolan och barnen i förskolan.

– Vi ser med stor oro på kommunens möjligheter att kompensera för de brister på resurser som det statliga ansvaret inte lever upp till. Sveriges kommuner och regioner (SKR) beräknar att det krävs 6 miljarder enbart för att kompensera för detta års underskott, som orsakats av hög inflation, ökade kostnader och pensionsåtaganden. SKR:s prognoser pekar på ett underskott på hela 28 miljarder nästa år, säger Fredrik Lundin, Sveriges Lärare i Botkyrka.

– Vi bjuder nu in våra politiker och tjänstemän lokalt i Botkyrka för att sluta upp bakom våra elever och barns möjlighet till livslångt lärande. Kom tillsammans med oss medborgare, vårdnadshavare, barn, elever och personal. Hjälp oss att säkra tillgången på resurser och välbehövliga satsningar på utbildning och utveckling av våra unga medborgare, avslutar Fredrik Lundin.

Den 27:e september kl 17-19 samlas vi i Tumba utanför kommunhusets huvudentré.

Välkommen!
 

Nyckelord

Om Sveriges Lärare

Sveriges lärare har det viktigaste samhällsuppdraget – att ge våra barn och elever en likvärdig utbildning av hög kvalitet. Och lärare ska ha bra löner och bra villkor. Som det största akademikerförbundet jobbar vi för att göra skillnad för Sveriges lärare och studie- och yrkesvägledare. Med 300 000 medlemmar är vi en kraft att räkna med på varje arbetsplats.

Följ Sveriges Lärare

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Lärare

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum