Sweco Sverige AB

Sweco förvärvar Medins och blir marknadsledande rådgivare inom vattenmiljö i Sverige

Dela

Sweco har idag tecknat avtal om att förvärva Medins Havs och Vattenkonsulter AB som är specialiserade på undersökningar i vattendrag, sjöar och hav. Rådgivning inom vattenmiljöfrågor är en nyckelkompetens i den gröna omställningen och efterfrågas av allt fler kunder. Med detta förvärv blir Sweco det ledande konsultbolaget inom vattenmiljö i Sverige, med nära 100 experter.

Foto: Medins
Foto: Medins

Sweco har i Sverige i dagsläget ett 60-tal konsulter verksamma som rådgivare i kundprojekt inom vattenmiljö. Medins är en av landets ledande specialister med spetskompetens inom utredningar i vattenmiljöer.

– Rådgivning inom vattenmiljöfrågor efterfrågas i allt högre utsträckning av både privata och offentliga kunder inom exempelvis havsbaserad vindkraft, hamnar, industri, gruvor, vatten och avloppsrening och transportinfrastruktur. Vi välkomnar nu 35 nya kollegor vars expertis kommer att bli en viktig del i Swecos helhetserbjudande och ser fram emot att tillsammans stötta kunder inom hållbar samhällsutveckling, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Sweco har ett starkt erbjudande och med Medins djupa kunskap och långa erfarenhet inom vattenmiljö kommer vi komplettera varandra. Genom en kombination av bredd och spets kan vi erbjuda en unik helhetssyn som skapar möjligheter för både kunder och medarbetare, säger Olof Nilsson, vd för Medins Havs och Vattenkonsulter.

Medins har en årlig omsättning på cirka 36 MSEK och har runt 35 vattenmiljöexperter, varav flera är bland de främsta i Sverige inom respektive nisch. Detta är Sweco-koncernens tionde förvärv under 2023 och i linje med förvärvsstrategin att växa verksamheten genom att lägga till nyckelkompetens som kompletterar koncernens 21 000 experter.

Om Medins Havs och Vattenkonsulter AB
Medins grundades 1988 med huvudkontor i Mölnlycke. Företaget har spetskompetens inom både marinbiologi (saltvatten) och limnologi (sötvatten) och utför uppdrag i hela landet för kunder inom privat och offentlig sektor. Medins arbetar med undersökningar av biologi, sediment, marinarkeologi, undervattensljud, sjömätning, undervattensfilmning, sonarkarteringar, biologiska laboratorieanalyser och andra inventeringar i vattendrag, sjöar och hav.

Kontakter

Bilder

Om oss

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, Välkommen till Sweco Sverige.

Följ Sweco Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sweco Sverige AB

Sweco: Europas kritiska infrastruktur klarar inte översvämningar orsakade av regn28.11.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

En rad översvämningar till följd av de senaste årens extremregn har haft förödande ekonomiska konsekvenser i Europa. Samtidigt belyser det nya direktivet om kritiska entiteters motståndskraft (CER), behovet av tålig stadsinfrastruktur. I en studie från Sweco kartläggs kritisk infrastrukturs sårbarhet i 26 europeiska städer, däribland Stockholm. I Stockholm anses vägnätet vara den mest sårbara infrastrukturen, följt av järnvägen på andra plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum