Drottning Blanka inviger nya skollokaler i Sundsvall

Dela

Den 26 september inviger elever och lärare på Drottning Blankas gymnasieskola sina nya skollokaler på Trädgårdsgatan 7 i centrala Sundsvall. Mellan klockan 17-19 blir det öppet hus med visning av skolan för allmänheten. 

Rektor Helén Lövgren framför Drottning Blankas nya entré på Trädgårdsgatan 7 i Sundsvall.
Rektor Helén Lövgren framför Drottning Blankas nya entré på Trädgårdsgatan 7 i Sundsvall.

– Skolan har vuxit de senaste åren, därför behövde vi mer plats. Vi stortrivs redan, våra nya lokaler har bidragit till en nytändning både för oss i personalen och för våra elever, säger Helén Lövgren som är rektor för Drottning Blanka i Sundsvall. 

De nyrenoverade skollokalerna ligger centralt i stan. Här har eleverna bland annat fler klassrum, en egen matsal och ett nytt skolbiblioteket som nu har en mer central plats på skolan.

De nya större skollokalerna gjorde det möjligt att starta ekonomiprogrammet som är nytt för detta läsår. Förutom ekonomiprogrammet har skolan utbildningar till frisör och stylist samt samhällsprogrammet med den omtyckta profilen kriminologi. 

– Totalt går det nu 180 elever på skolan, så vi är fortfarande en relativt liten gymnasieskola men med stor gemenskap där alla känner varandra, säger Helén Lövgren. 

Den 26 september är det öppet hus mellan klockan 17-19 med invigning av de nya lokalerna. Eleverna visar då upp de nya skollokalerna för allmänheten och det blir mingel, snittar och bubbel. Klockan 18 klipper rektor Helén Lövgren bandet. 

För mer information, kontakta gärna rektor Helén Lövgren på 070-333 86 44. 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består idag av 27 gymnasieskolor på 24 orter. Alla skolor ligger centralt och präglas av personligt, lokalt och globalt engagemang. Skolorna erbjuder en blandning av studieförberedande och yrkesinriktade program.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum