Kungliga Operan

Medarbetare på Kungliga Operan död efter fallolycka

Dela

En scentekniker omkom idag torsdag, efter att ha fallit från hög höjd under sitt arbete på scenen.

En av Kungliga Operans scentekniker blev i eftermiddags allvarligt skadad efter fall från en balkong i samband med arbete på scenen. Vi har ikväll mottagit beskedet att han har avlidit till följd av sina skador.

Olyckan inträffade vid kl 15, polis och ambulans kom snabbt till Operahuset och medarbetaren fördes till  sjukhus med ambulanshelikopter. Polisen har spärrat av scenen för undersökning av orsaken till olyckan, som betraktas som en arbetsplatsolycka. Kungliga Operan ser i nuläget ingen koppling mellan olyckan och behovet av renovering av Operahuset.

Med anledning av olyckan har Kungliga Operan beslutat att ställa in alla föreställningar, repetitioner och andra aktiviteter under torsdag kväll och hela fredagen.

Kontakter

Om Kungliga Operan

Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett och grundades av Gustav III 1773. Hos oss upplever du föreställningar i världsklass. Vi bjuder på starka känslor, tyll, tåspets och tragik med Kungliga Operans solister, Kungliga Operans kör, Kungliga Hovkapellet, Kungliga Baletten samt övriga medarbetare på och bakom scenen.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Jens Persson Hertzman och Hulda Lind Jóhannsdóttir – årets Gunn Wållgren-stipendiater16.11.2023 16:45:00 CET | Pressmeddelande

Operasångaren Jens Persson Hertzman och skådespelaren Hulda Lind Jóhannsdóttir har utsetts till årets Gunn Wållgren-stipendiater. Gunn Wållgrens minnesfond är en fond med ändamål att årligen dela ut stipendier till en skådespelare från Dramaten och en sångare från Kungliga Operan. Stipendierna delades ut idag vid en ceremoni på Kungl. Musikaliska Akademien.

Kungliga Operans Damkör bjuder in till en musikalisk tidresa15.11.2023 15:13:13 CET | Pressmeddelande

Kungliga Operan firar 250 år och det gör även Kungliga Operans prisbelönta kör. Som en del av jubileumsfirandet bjuder damsektionen av kören på konsert i Guldfoajén, Operahuset, den 18 november kl 19.00 samt i Hedvig Eleonora kyrka den 24 november kl 19.00. Repertoaren blir en musikalisk resa från nykomponerade visor i 1700-talets folkmusiktradition via tysk romantik till verk med inspiration från indisk mytologi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum