Svenska Brottningsförbundet

Jonna Malmgren tar en OS-plats till Sverige

Dela

Svenska brottaren Jonna Malmgren har gjort ett imponerande världsmästerskap med många jämna matcher som slutade med en kvotplats till OS i Paris 2024. Efter en förlust i en tight bronsmatch, där hon fick möta indiskan Antim Panghal som vann U20-VM både 2022 och 2023, kämpade Jonna vidare om en hedrande femteplats. Detta var inte bara en match om en femteplats på världsmästerskapen, utan även en plats till OS nästa sommar.

I denna spännande uppgörelse stod Jonna på mattan mot Maria Prevolaraki från Grekland, en duktig brottare med en lång meritlista. Det blev en intensiv match där Jonna Malmgren visade upp sin skicklighet och beslutsamhet genom att vinna på fall i första perioden. Resultatet av detta blev en välförtjänt seger till Jonna Malmgren i form av en femteplats och en svensk biljett till OS i Paris 2024 i 53-kilosklassen.

"Det har varit en berg- och dalbana. Jag kände att jag inledde turneringen bra imorse, sen i bronsmatchen fick jag en blackout och körde slut på mig helt. Efter det kände jag att jag verkligen skulle ha den där OS-platsen nu. Detta är något jag har jobbat hårt för och jag tänkte inte gå härifrån tomhänt. Det känns så bra att kunna avsluta på detta sättet!" säger Jonna Malmgren glädjefyllt.

Vi gratulerar Jonna Malmgren till femteplatsen och ser fram emot att följa henne på hennes resa framåt. 

Imorgon är en ny dag på världsmästerskapen där fyra av våra svenska herrbrottare går in i tävlingen och vi önskar dem all framgång:

- Alexander Bica i 60-kilosklassen möter Samuel Gurria Vigueras från Mexiko.

- Niklas Öhlén i 67-kilosklassen möter Firuz Mirzoradzhabov från Tajikistan.

- Alex Kessidis i 87-kilosklassen möter Firuz Qian från Kina.

- Alexander Stjepanetic i 97-kilosklassen möter Shailesh R. Shelke (UWW).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum