Svenska Ishockeyförbundet

AJ blir huvudpartner till 2024 IIHF Junior-VM i Göteborg

Dela

AJ Produkter har sedan länge engagerat sig i internationell ishockey, nu väljer företaget alltså att gå in som huvudpartner till 2024 IIHF Junior-VM som spelas i Göteborg under jul och nyår.

Svenska Ishockeyförbundet/Christian Örnberg

AJ erbjuder produkter till arbetsmiljöer, med fokus på innovation och egendesign. Företaget har verksamhet i 20 länder men huvudkontor i Halmstad. AJ har tidigare stöttat sportens utveckling i en mängd sammanhang, och nu väljer man alltså att gå in som en av tre huvudpartners till 2024 IIHF Junior-VM i Göteborg.

– Det är naturligt för oss att bidra till att våra blivande stjärnor ska få chansen att fortsätta att växa. Kan vi stötta Sverige och de andra deltagande lagen i IIHF 2024 JVM och jakten på nya medaljer, så gör vi gärna det, säger Enock Johansson, VD för AJ Produkter.

AJ blir nu en av tre huvudpartners till evenemanget, där de andra två är Svenska Spel och SOTI.

– AJ har betytt mycket för internationell hockey, och vi välkomnar dem med glädje som huvudpartner. Genom sitt sponsring av tidigare mästerskap har AJ mer eller mindre blivit synonymt till IIHF Ishockey-VM. Det är roligt att nu få med dem även på ett IIHF Junior-VM, säger Mikael Haglund, generalsekreterare på evenemanget.

Fakta

2024 IIHF World Junior Championship är en turnering för U20-landslag och kommer att genomföras i Göteborg. De svenska Juniorkronorna kommer tillsammans med nio andra länder spela i Scandinavium och Frölundaborg mellan 26 december 2023 och 5 januari 2024.

Arrangörer för 2024 IIHF World Junior Championship är Svenska Ishockeyförbundet i nära samverkan med Got Event, Göteborg & Co, Frölunda Hockey Club och Göteborgs Ishockeyförbund.

Läs mer om JVM på iihf.com/jvm2024.

Kontakt

Mikael Haglund, generalsekreterare 2024 IIHF Junior-VM, Svenska Ishockeyförbundet, mikael.haglund@swehockey.se, +46 709-66 69 23

Enock Johansson, VD för AJ Produkter enock.johansson@ajprodukter.se, +46 702-87 97 00

Nyckelord

Kontakter

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle. Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet. Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum