Region Uppsala

Region Uppsala nominerar Noors slott till Stora Turismpriset 2023

Dela

Noors slott, vackert beläget mellan två sjöar i en lugn och naturskön miljö i Knivsta kommun, är Uppsala läns kandidat till Stora Turismpriset 2023. Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman. Priset är på 100 000 kronor och vinnaren utses den 6 december.

Bild för fritt förfogande.
Noors slott är nominerat till Stora Turismpriset 2023.

Varje år får samtliga svenska län nominera en kandidat. Alla som blir nominerade får en belöning på 10 000 kronor. Den 6 december koras sedan vinnaren, som förutom äran också får 100 000 kronor.

Priset ges till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt bidrar till spridning av kunskap och utveckling av besöksnäringen. De ska också metodiskt och målmedvetet utveckla en hållbar verksamhet. Priset delas ut i samband med SKR:s årliga konferens "Besöksnäringen på agendan".

Från Uppsala län nominerar nu Region Uppsala alltså Noors slott. Noors slott är ett mindre barockslott där det även bedrivs hotell- och konferensverksamhet.

Motiveringen lyder:

Med stor omsorg om både gäster och medarbete har detta familjeföretag framgångsrikt hittat sin nisch och levererar ett värdskap som sätter fingret på besöksnäringens unika förmåga att skapa oförglömliga upplevelser och bemötande som lever kvar i minnet. Ett uttryck för den nominerades nytänkande kring att skapa upplevelser för olika målgrupper är att de anordnar sommarpensionat för seniorer. Noors slott utmärker sig i arbetet med den sociala hållbarheten och har med stor omsorg inkluderat och utvecklat, såväl unga som funktionsnedsatta i sin verksamhet, både genom praktik och med daglig verksamhet.

- Region Uppsala har i år valt att nominera Noors slott, då vi anser att de bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen. Service och gästen i fokus är verkligen det som gäller för Noors slott. De värnar med andra ord det som är besöksnäringens unicitet, nämligen att skapa goda upplevelser i kombinationen med det som är näringens profession - att ge ett gott bemötande, säger Lotta Samuelsson, besöksnäringsstrateg på Region Uppsala.  

- Besöksnäringens hjärta är att ge besökaren fina upplevelser och fina minnen. På Noors slott är lyx inte enbart exklusivitet, utan hög kvalitet och gott värdskap. Att skapa framgång genom att sätta gäster och medarbetare främst är en modell som stärker den svenska besöksnäringen, säger Unn Harsem (C), regionråd med ansvar för regional utveckling. 

Fakta Stora Turismpriset

Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Det är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är idag stiftelsens huvudman och utser dess styrelse. Administration och förvaltning av stiftelsen hanteras av Tillväxtverket och Kammarkollegiet.

Kontakter

Unn Harsem (C), regionråd med ansvar för regional utveckling: 072 – 202 23 81
Lotta Samuelsson, besöksnäringsstrateg, Region Uppsala: 072 – 202 99 07
Sofia Hjärner, ägare av Noors Slott: 070 – 850 71 17

Bilder

Bild för fritt förfogande
Noors slott är nominerat till Stora Turismpriset 2023.
Ladda ned bild
Bild för fritt förfogande.
Sofia och Håkan Hjärner är paret bakom Noors slott.
Ladda ned bild

Om Region Uppsala

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Uppsnabbat från vårdstyrelsen 30 september30.9.2024 16:16:16 CEST | Nyheter

Barnmorskor ska träffa fler gravida Region Uppsala skärper kraven på hur många gravida som varje barnmorska ska träffa. Tidigare har det funnits ett riktvärde, men nu införs ett krav om att varje barnmorska ska träffa minst 40 gravida per år. Syftet med förändringen är att man vill säkerställa att barnmorskorna träffar tillräckligt många för att kunna upprätthålla kompetensen och en god kvalitet i verksamheten. Förändringen görs genom en justering i förfrågningsunderlaget för barnmorskemottagningar för 2025. Förfrågningsunderlaget styr villkoren för barnmorskemottagningar, familjecentraler och ungdomsmottagningar som arbetar på uppdrag av Region Uppsala, både privata och Region Uppsalas egna verksamheter. En annan förändring är ungdomsmottagningar ska kunna erbjuda digitala besök som komplement till fysiska besök. Det ska också finnas möjlighet att boka tid via 1177. Vårdstyrelsen fastställde LOV barnmorskemottagning med tilläggsåtagande familjecentral och ungdomsmottagning 2025. Nytt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye