Binogi

AI i lärarens vardag - föreläsning och paneldiskussion från Binogi på årets Bokmässa

Dela

Artificiell intelligens (AI) är allt vanligare inom skolan och påverkar lärarens vardag. Lyssna till hur Mats som lärare drar nytta av AI-verktyg i sin undervisning och planering samt gör den mer kreativ. Han berättar även om ett projekt i engelska där elever tränar på att konversera med hjälp av AI-karaktärer i virtual reality. Upplägget har visat sig vara framgångsrikt för elever som inte riktigt vågar prata i klassrummet. Trots stora fördelar finns det även utmaningar att ta hänsyn till när AI används. Föreläsningen följs av panelsamtal med deltagare från olika delar av utbildningsvärlden, där de diskuterar sina erfarenheter av AI i skolan.

Binogis seminarium under Bokmässan 2023 heter AI i lärarens vardag
Binogis seminarium under Bokmässan 2023 heter AI i lärarens vardag

Läraren Mats Larsnäs inleder seminariet med att berätta hur han gör undervisningen mer kreativ med AI-verktyg och om ett projekt i engelska där elever tränar på att konversera med hjälp av AI-karaktärer. Upplägget har visat sig framgångsrikt för elever som inte vågar prata i klassrummet. 

Agri Ismail från Binogi leder ett samtal om fördelar och utmaningar med AI mellan Joke Palmkvist, Head of Market Unit Higher Education på Liber, Felix Gyllenstig Serrao, utvecklingsledare i Göteborgsregionen, Ulrika Magnusson, förstelärare med inriktning betyg, bedömning och IKT i Bollebygds kommun, och Joakim Molander, utbildnings­direktör på Academedias Kreativa Gymnasieområde.

Datum: torsdag 28 sep / 2023
Tid: 13:00-13:45
Taggning: Bokmässan Play, Digitalisering, Skola
Scen: F4
Programtyp: Seminarium
Spår: Skolspåret

Kom gärna och träffa oss på Binogi, vi finns alla dagar på Bokmässan i monter C00:18!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ai-genererad bild på Mats Larsnäs Binogi
Ai-genererad bild på Mats Larsnäs Binogi
Ladda ned bild
Binogis seminuarium: Ai i lärarens vardag - Bokmässan 2023
Binogis seminuarium: Ai i lärarens vardag - Bokmässan 2023
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Binogi är ett flerspråkigt digitalt läromedel med korta, animerade lektioner. Lektionernas pedagogiska upplägg och relativt korta längd passar flera grupper väl, som elever med olika former av koncentrationssvårigheter, men även högbegåvade elever som önskar läsa extra på egen hand. Lektionerna finns i 13 olika skolämnen och både ljud och text finns översatta till flertalet olika språk, det ger alla möjlighet att följa med i undervisningen på sitt starkaste språk. Tillsammans med forskare och över 110 huvudmän bedriver Binogi forsknings- och utvecklingsprojektet Språkprojektet – Skola för alla från första dagen. Målet är att utveckla det bästa digitala läromedlet för alla, oavsett förutsättningar.

Följ Binogi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Binogi

Binogi och Imvi Labs i samarbete för stärkt lästräning22.11.2023 15:55:03 CET | Pressmeddelande

Binogi tillhandahåller korta utbildningsfilmer som bygger på storytelling och fångar tittarens intresse. Allt utvecklat evidensbaserat av Språkprojektet. Imvi Labs har tillsammans med Karolinska Institutet utvecklat en träning för hjärnans koordination av ögonen som förbättrar läs- och koncentrationsförmåga. Tillsammans kan vi nu skapa en lärupplevelse som både förbättrar ögonkoordination, läshastighet och ämneskunskaper på ett lustfyllt sätt.

Upptäck Binogis värld med årets adventskalender16.11.2023 08:44:46 CET | Pressmeddelande

Adventskalendern från Binogi, det digitala läromedlet, är ett uppskattat inslag i svenska klassrum under december månad. Även i år har Binogi satt samman en kalender, med en lucka för var dag i december fram till julafton. Att tillsammans öppna kalendern i klassrummen, titta på Binogis lektionsfilm och gemensamt ta sig an diskussionsfrågan i dagens lucka är ett av de flera sätt som adventskalendern kan användas.

AI och digitala arbetssätt fortsatt efterfrågat på SETT-dagarna26.4.2023 15:36:00 CEST | Pressmeddelande

Med årets SETT-dagar i ryggen summerar nu Språkprojektet de trender vi ser råder nu och framåt. #AI är fortsatt en het skolfråga, både för att det utmanar rådande arbetssätt och för att det möjliggör för lärare att använda AI-verktyg som stöd i sitt arbete både i och utanför klassrummet. Språkprojektet har under våren haft en föreläsning på temat och höll under SETT en förkortad variant med inspiration till att använda AI som en hjälpande kraft i sin lärarprofession. Den föreläsningen kan ni se här.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum