Polisförbundet

Ny pressansvarig på Polisförbundet

Dela

Charlotta Lundström är ny pressansvarig på Polisförbundet och kommer arbeta med förbundets presskontakter, mediestrategi och opinionsbildande arbete.

Charlotta Lundström, pressansvarig på Polisförbundet
Charlotta Lundström, pressansvarig på Polisförbundet

– Med Charlotta Lundströms djupa kompetens inom press och opinion, med hennes driv och förmåga att ta sig an och göra skillnad i komplexa frågor, får vi en pressansvarig som kommer att utveckla Polisförbundets arbete, säger Johanna Faijersson, enhetschef medlem, utbildning och kommunikation.

Charlotta Lundström har lång erfarenhet av press- och opinionsbildande arbete. Hon kommer närmast från bostadsbolaget Botkyrkabyggen som vunnit Stora kommunikationspriset för sitt pressarbete. Hon har anlitats som föreläsare och moderator, har tidigare arbetat som pressansvarig på bransch- och intresseorganisationen Sveriges Allmännytta och som journalist.

– Lag och ordning står högt på mediernas agenda, drivet av en bekymmersam våldsutveckling. Mitt i detta kämpar Polisförbundets medlemmar för ett tryggare samhälle. Självklart ska de ha bra villkor, god arbetsmiljö och antalet poliser måste växa på ett ansvarsfullt sätt. Det är några av frågorna som jag ser fram emot att lyfta fram, säger Charlotta Lundström.

Charlotta Lundström tillträdde sin tjänst på Polisförbundet den 1 september.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Charlotta Lundström, pressansvarig på Polisförbundet
Charlotta Lundström, pressansvarig på Polisförbundet
Ladda ned bild

Följ Polisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Polisförbundet

”Tydlig vilja att förbättra det systematiska arbetsmiljöarbetet”1.12.2023 13:15:11 CET | Pressmeddelande

Arbetsmiljöverket inledde ett tillsynsärende efter Mats Löfvings tragiska död i februari 2023. Utredningen visade på stora brister i Polismyndighetens arbetsmiljöarbete, vilket lett till skarp kritik och krav på åtgärder från Polisförbundet och Arbetsmiljöverket. Efter Arbetsmiljöverkets föreläggande i augusti har nu Polismyndigheten en handlingsplan för att åtgärda bristerna.

Polisförbundet välkomnar nye biträdande rikspolischefen30.11.2023 12:34:49 CET | Pressmeddelande

Regeringen har utsett Stefan Hector till den nyinrättade tjänsten biträdande rikspolischef. – Regeringen har gjort ett bra val. Stefan Hector har lång erfarenhet som polis, haft flera ledande befattningar och stora, komplexa uppdrag inom Polismyndigheten. Den erfarenheten är viktig och behövs med tanke på de utmaningar som finns inom myndigheten, säger Katharina von Sydow, ordförande i Polisförbundet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum