IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

Riksdagsseminarium: Kemin och den gröna industriella revolutionen i västra och södra Sverige

Dela

Sverige kan redan 2034 bli världsledande inom utveckling och användning av gröna kemikalier och kemisk plaståtervinning. Jonas Hagelqvist, VD på IKEM, deltar den 28 september, tillsammans med bland annat statssekreterare Daniel Westlén, vid ett riksdagsseminarium om den gröna industriella revolutionen i västra och södra Sverige.

Jonas Hagelqvist, vd IKEM.
Jonas Hagelqvist, vd IKEM. Fotograf: Bengt Säll

Jonas Hagelqvist, VD på IKEM – Innovations- och kemiindustrierna deltar den 28 september kl 12-13 i riksdagsseminariet Kemin och den gröna industriella revolutionen i västra och södra Sverige.

I Stenungsund planeras omställningsinvesteringar på tio miljarder kronor som kan spara en miljon ton koldioxid per år. I klustret finns bland annat projekt om kemisk återvinning av plast, kablar som kan flytta vindkraftsel mellan olika kontinenter och världens största anläggning för att återanvända koldioxid som råvara för att göra färg, kemikalier och andra insatsvaror till industrin.

Seminariedeltagarna:

Daniel Westlén, statssekreterare hos klimat- och miljöministern
Jonas Grafström, vice vd, Ratio
Anders Fröberg, vd Borealis
Adam Kanne, vice president public affairs, Perstorp
Jonas Hagelqvist, vd IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige

Riksdagsseminariet arrangeras av Anders Ådahl, riksdagsledamot (C) och Marléne Lund Kopparklint, riksdagsledamot (M).

Datum: 28 september
Tid: kl. 12.00–13.00 (lättare lunch från 11.30)
Plats: Partimatsalen, Riksdagshuset, Riksgatan 1

Nyckelord

Kontakter

Om oss

IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige är en bransch- och arbetsgivarorganisation som företräder 1.250 svenska och utlandsägda företag med cirka 70.000 medarbetare. Företagen arbetar med kemi i vid bemärkelse och står för en fjärdedel av industrins exportvärde och för en femtedel av industrins förädlingsvärde.

Följ IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

Konjunkturbarometern Q3: En orolig omvärld och förlorade konkurrensfördelar20.11.2023 09:34:38 CET | Pressmeddelande

För snart tre år sedan började IKEM:s branscher känna av tydliga kostnadsökningar. Företagen ligger tidigt i värdekedjan och märker därför förändringar före andra industrigrenar. I prognosen syns nu en vändpunkt och i tredje kvartalet noterar företagen en kostnadsdeflation. Oroligheterna i Mellanöstern riskerar dock medföra ökade råvaru- och energipriser. Att Sverige under en följd av år förlorat viktiga konkurrensfördelar är ytterligare ett orosmoln.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum