Ving AB

Efterlängtad Thailands-comeback med Ving från Landvetter i vinter

Dela

Trots utmanande ekonomiska tider och en historisk svag krona råder det inga tvivel om att ressuget är stort bland göteborgarna. I oktober är 9 av 10 resor sålda med Ving från Landvetter och inför stundande vintersäsong har försäljningen ökat med 23 procent jämfört med samma tid i fjol. En nyhet för i år är att Ving återigen flyger till Phuket från Landvetter efter fyra års uppehåll.  

Phuket, Thailand. Fotograf Agneta Renebo, Ving

Gran Canaria och Teneriffa är de två största vinterdestinationerna som Ving trafikerar från Göteborg. Därefter kommer Thailand, dit researrangören i vinter erbjuder direktflyg från Landvetter till Phuket Airport med det egna flygbolaget Sunclass Airlines. Men det är inte bara ”klassikerna” som bokar bra. I år kan Ving även se att två andra resmål tar för sig.

-Kanarieöarnas popularitet håller i sig, men vi vet också hur uppskattat det är med lite mer exotiska destinationer. Både Egypten och Kap Verde är lite utav två bubblare och dit är redan hälften av alla platser till vintern sålda, vilket är väldigt roligt. Det är också väldigt glädjande att vi efter fyra års uppehåll äntligen kan erbjuda direktcharter till Phuket igen. Sist vi hade Thailand i vårt program från Göteborg var vintern innan pandemin. Så det är onekligen en efterlängtad comeback, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Extraflyg till Cypern och välbokade höstlovsavgångar

Med bara en månad kvar till en av årets mest eftertraktade semesterveckor, höstlovet, är 8 av 10 resor med Ving från Landvetter bokade. Efterfrågan har varit hög, så pass att Ving för en månad sedan kunde meddela att man satt in ett extraflyg till Cypern.Till Egypten och Kap Verde finns endast några enstaka ströplatser kvar, medan man däremot har större chans att komma i väg till Gran Canaria och Teneriffa.

-De senaste två veckorna har vi sålt 18 procent bättre inför höstlovsveckan från Landvetter jämfört med pre-pandemin. Så det är verkligen ett tecken på att många göteborgare vill i väg, men platserna går åt snabbt nu så det gäller att inte vänta för länge om man vill solsäkra vecka 44, fortsätter Claes Pellvik.

Kontakter

Bilder

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Ving utses till Karriärföretag 202423.11.2023 15:20:27 CET | Pressmeddelande

För trettonde året i rad har Karriärföretagen presenterat listan över de företag som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter, Young och Senior Professionals. Det står nu klart att Ving har utsetts till ett av Sveriges mest attraktiva företag inför 2024. I motiveringen lyfts bland annat fram att Ving är mer än bara ett reseföretag som med sin starka företagskultur främjar samarbete, kundfokus och anställdas möjligheter till personlig utveckling.

Fler än 16 000 svenskar firar jul och nyår under palmerna med Ving i år22.11.2023 13:29:17 CET | Pressmeddelande

Om en månad beger sig en mindre svensk småstad med julfirare mot varmare breddgrader. Hos Sveriges största researrangör Ving har försäljningen av resor med avgångar precis innan jul ökat med 25 procent jämfört med i fjol och 8 av 10 julresor är nu bokade. Kanarieöarna med Gran Canaria i spetsen är oslagbar etta när svenskarna väljer destination för sitt julfirande, men i år gör även Thailand comeback.

Drygt 12 000 svenskar reser med Ving på höstlov i nästa vecka25.10.2023 14:18:51 CEST | Pressmeddelande

Vecka 44 är en av årets mest reseintensiva veckor, framför allt bland alla barnfamiljer som har skollov. Årets höstlov är inget undantag. Lagom till nästa vecka reser drygt 12 000 svenskar i väg med Ving till sydligare breddgrader från 15 olika avreseflygplatser. Allra populärast är Kanarieöarna med Gran Canaria i spetsen samt Cypern, men många passar även på att resa till storstäder som London, Rom och Barcelona.

Stort resesug bland göteborgarna får Ving att sätta in extraflyg i höst30.8.2023 10:40:48 CEST | Pressmeddelande

Sommarens ostabila och regniga väder har fått många svenskar att boka en resa i höst. Trycket på Vings charteravgångar från Göteborg är minst sagt högt. Så pass att Ving nu satt in två extraflyg till Kreta i början på oktober. Och det är inte bara sensommaren som bokar bra. De senaste tre veckorna har höstlovsbokningarna från Göteborg ökat med 60 procentenheter mot i fjol vid samma tid, vilket fått Ving att även sätta in ett extraflyg till Cypern vecka 44.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum