MTA Bygg och Anläggning

Magnus Stenbocksgallerian renoveras av MTA

Dela

Nordic III Helsingborg AB har tilldelat MTA Bygg och Anläggning uppdraget att bygga om Magnus Stenbockgallerian i centrala Helsingborg. Arbetsinsatserna med uppdateringen av gallerian har startat. 

Visualiserad bild på ombyggnaden av Magnus Stenbocksgallerian
Visualiserad bild på ombyggnaden av Magnus Stenbocksgallerian

Målsättningen med ombyggnationen är att fasaderna på byggnaden återställs till ett mer ursprungligt utseende, detta genom att nuvarande utbyggnader och glaspartier rivs. Detta främjar den nya layouten av gallerian som kommer att innebära att alla butiker får sin egen entré från Kullagatan. Jens Bengtsson blir platschef från MTA:s sida och Hans Ottosson, arbetschef, är stolt över att detta projekt nu är i hamn:
- Vi har arbetat nära med beställaren under hela anbudsskedet. Tack vare organisationens cv:n och våra tidigare insatser har vi arbetat fram det underlag som innebär att vi nu tecknat avtal. Det känns otroligt glädjande, konstaterar Hans Ottosson.

Samtliga installationer i gallerian, så som hissar och rulltrappor, kommer att renoveras eller bytas ut. Under tiden för ombyggnation är samtliga lokaler tomma, för att sedan fyllas av tidigare hyresgäster (Kappahl, Lindex, Normal) efter renoveringen slutförts. Färdigställande är beräknat till våren 2024. Ordervärdet uppgår till 48 800 000 mkr.
- Vi är mycket glada att äntligen påbörja den efterlängtade ombyggnationen av Magnus Stenbockgallerian. Projektet kommer skapa mer liv och rörelse genom hyresgästernas skyltfönster och entréer direkt mot Kullagatan. Vi är stolta att med starka handelskoncept befästa Kullagatan som det självklara handelsstråket i Helsingborg berättar Hélène Henning, Head of Asset Management Savills IM.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

MTA Bygg och Anläggning är ett regionalt bygg- och anläggningsföretag med verksamhet i Halland och Skåne. Vi förespråkar arbetsglädje, enkelhet och långsiktighet som utgångspunkt för framgångsrika affärer. Vi är en av Sveriges Bästa Arbetsplatser, med utmärkelsen sedan flera år tillbaka via Great Place To Work.

Följ MTA Bygg och Anläggning

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MTA Bygg och Anläggning

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum