Tullverket

Största narkotikabeslaget någonsin i Värmland

Dela

Över 280 kilo cannabis hittades när Tullverket gjorde en kontroll av en personbil nära norgegränsen i Värmland i veckan. Idag hålls häktningsförhandlingar mot två män som misstänks för synnerligen grovt narkotikabrott.

- Det här är det största narkotikabeslaget vi har gjort i Värmland. Eftersom det är så stora mängder tyder allt på att det handlar om organiserad brottslighet. Utredningen får visa vilka eventuella kopplingar som finns till kriminella nätverk, säger Roger Nilsson, gruppchef på Tullverket i Hån. 

Två misstänkta

Rekordbeslaget gjordes när Tullverkets personal från Hån kontrollerade en personbil i Eda kommun i tisdags. I bilen färdades två män som greps på platsen. Idag hålls häktningsförhandlingar i Värmlands tingsrätt. Männen är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. Utredningen leds av allmän åklagare och drivs av Tullverkets kriminalavdelning.  

- Utredningen har precis påbörjats och är inne i ett känsligt skede. Vi misstänker att narkotikan var på väg till Norge men vi kan inte gå in på fler detaljer i nuläget. Det skulle riskera att påverka utredningen negativt, säger Roger Nilsson.


För mer information kontakta:

Tullverkets presstjänst, 0771-450 590 eller press@tullverket.se

Tipsa Tullverket om smuggling, ring: 90 114.

Nyckelord

Om oss

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 300 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson. 

Följ Tullverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tullverket

Narkotikabeslag utan historiskt motstycke - över 11 ton stoppades 202314.2.2024 09:59:12 CET | Pressmeddelande

Förra året beslagtog Tullverket över 11 000 kilo narkotika. Det är mer än dubbelt så mycket som året innan då 5 200 kilo beslagtogs. Framför allt är det mängden cannabis, amfetamin och kokain som skjuter i höjden. Antalet mycket stora beslag, på över 100 kilo, var fyra gånger fler 2023 jämfört med föregående år. Det visar Tullverkets beslagsstatistik som även finns tillgänglig på lokal och regional nivå.

Tullverket beslagtog nästan 70 kilo cannabis vid ödsliga platser i Göteborg18.1.2024 08:02:10 CET | Pressmeddelande

Genom samverkan med fraktbolaget DHL stoppades nästan 70 kilo cannabis från att komma ut i samhället. En av de misstänkta i ärendet kvitterade sammanlagt ut åtta paket med narkotika. Paketen kördes sedan till ödsliga platser i Göteborgsområdet och hämtades upp av andra misstänkta. Nu misstänks fyra personer i åldrarna 20 till 40 år för grovt narkotikabrott. I går väcktes åtal vid Göteborgs tingsrätt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye