Trafik och samhälle

Måndag kväll återgår bussarna till ordinarie linjesträckning i Heby

Dela

UL har tillsammans med Heby kommun och polisen fattat beslut om bussarna ska återgå till ordinarie linjesträckning i Heby från och med måndag kväll.

-Vår samlade bedömning är att det, mot bakgrund av de trygghetsskapande åtgärderna som vi gjort tillsammans med Heby kommun och polisen,  är säkert för bussarna att återgå till ordinarie linjesträckning, säger Lina Lundberg, avdelningschef trafik UL.

Åtgärderna innebär bland annat att polisen kommer vara mer synlig i Heby och ökad närvaro utomhus av vuxna på kvällar och nätter. Man har också sett över buskage, belysning och tillgången på sten på de platser där stenkastningen har ägt rum

Under helgen till och med måndag morgon kör bussarna mellan klockan 19.00-04.00 endast längs väg 72.

Kontakter

Följ Trafik och samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafik och samhälle

Bussturer går annan väg på Valborg26.4.2024 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Under 28 april- 1 maj får några av UL:s busslinjer andra resvägar. Skälet är de avspärrningar som görs i centrala Uppsala när många deltar i Valborgsfirandet. Den 28-29 april ordnar Södermanlands-Nerikes nation, en festival vilket påverkar linje 6. Övriga dagar är det linjerna 1,2,6,7,9 och 11 som får annan väg än annars. De alternativa körvägarna gäller tisdag 30 april klockan 7.00 fram till klockan 8.00 tisdag 1 maj. Linje 6 dras om redan söndag 28 april från klockan 16.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye