BASF

BASF partner i gigantisk vindkraftspark utanför Holland

Dela

I fredags invigdes en av världens största vindkraftsparker utanför Hollands kust. BASF är partner i projektet tillsammans med Vattenfall och Allianz. Vindkraftsparken beräknas producera 1,5 Gigawatt. Genom projektet säkrar BASF elförsörjningen till den kemiska industrin.

Vindkraftsparken ligger ett par mil utanför den holländska kusten och består av 139 vindkraftsverk. Parken beräknas, när den är i full gång nästa år, leverera 1,5 Gigawatt per år. Det motsvarar all den el som 1,5 miljoner hushåll använder under ett år.

För BASF är vindkraftsprojektet en del i den gröna omställningen. Det säkrar leveranser av fossilfri el till den kemiska industrin. Att ersätta el från fossila bränslen med el från förnybara energikällor är en viktig hävstång för att ytterligare minska utsläppen.

Dr. Martin Brudermüller, VD för BASF: "Hollandse Kust Zuid spelar en viktig roll i vår omvandling till Net Zero. Ungefär hälften av elen från Hollandse Kust Zuid används för att minska CO2-avtrycket från våra produkter på BASF:s anläggningar i Europa. Med detta ambitiösa projekt förblir vi en pionjär i vår bransch och säkrar grön energi och det gör mig mycket stolt att vi kan inviga denna vindkraftspark tillsammans med våra starka partners. Jag ser fram emot fler projekt som detta, eftersom vi på BASF är fast beslutna att uppnå vårt mål om klimatneutralitet."

BASF har som mål att minska utsläppen av växthusgaser med 25 procent till 2030 och att nå netto-nollutsläpp 2050.

Bilder

Om oss

På BASF skapar vi kemi för en hållbar framtid. Vi kombinerar ekonomisk framgång med socialt ansvar och miljöskydd. Våra fler än 110 000 anställda i BASF-gruppen arbetar för att bidra till framgång för våra kunder i nästan alla sektorer och alla världens länder. Vår portfölj består av de sex segmenten; Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care and Agricultural Solutions. Under 2021 omsatte BASF EUR 78,6 miljarder. Läs mer på www.basf.se

Följ BASF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BASF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye